Ο Ολυμπιακός (6-1) στο τελευταίο πεντάλεπτο αποφάσισε να παίξει άμυνα, ο Σπανούλης πέτυχε 11 πόντους σε αυτό το διάστημα και οι Πειραιώτες νίκησαν τη Νίζνι (2-5) με 82-91.

Πολλές οι πιθανότητες να έχει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός αύξησε πάρα πολύ τις πιθανότητες να πάει στα play offs με πλεονέκτημα έδρας ύστερα από τη νίκη του επί της Νίζνι με 82-91. Για 35′ η άμυνα «έμπαζε», ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι είχε βάλει την μπέρτα του Superman, αλλά σε εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν αφοί οι γηπεδούχοι πέτυχαν 4 πόντους στα τελευταία 4 λεπτά του ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες αδιαφορούσαν πλήρως για τα αμυντικά τους καθήκοντα με αποτέλεσμα να σκοράρουν αμφότερες συνεχώς. Η Νίζνι είχε λίγο χαμηλότερα ποσοστά, αλλά με τα επιθετικά ριμπάουντ φρόντιζε να βρίσκει σκορ. Το 42-41 του ημιχρόνου είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αμύνονταν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Στην τρίτη περίοδο ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι πλήγωνε σε κάθε κατοχή μπάλας τους Πειραιώτες με αποτέλεσμα η Νίζνι να προηγηθεί με 8 πόντους (51-43, 23′), ωστόσο με καλές επιλογές στην επίθεση και μεγάλα σουτ από Πέτγουεϊ και Σλούκα, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 66-63.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέμεναν κολλημένοι πίσω από τη Νίζνι στο σκορ μέχρι το εύστοχο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη (78-79, 37′). Από εκεί και ύστερα ο Ολυμπιακός δεν ξανά έχασε το προβάδισμα, ο Σπανούλης πέτυχε άλλους 8 πόντους (11 συνολικά στο τελευταίο τρίλεπτο) και έδωσε δύο ασίστ και οι Πειραιώτες πήραν μία πολύ σημαντική νίκη.

Πηγή: gazzetta.gr