Το «τριφύλλι» στο πιο δυνατό φιλικό του παιχνίδι για το φετινό καλοκαίρι και μετά από τρία ματς στην Ολλανδία και επί ελληνικού εδάφους, αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου (21:30, CosmoteTV και LIVE από το Gazzetta) την Μίλαν στο «Nereo Rocco».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρόσφατο ματς με τον ΑΠΟΕΛ είδε αρκετά πράγματα στα οποία η ομάδα του χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, τη στιγμή που στην Μίλαν ο Πιόλι δουλεύει τις μηχανές στο φουλ.

Άλλωστε, ο κόουτς της ιταλικής ομάδας θέλει απέναντι στον Παναθηναϊκό να παρουσιάσει ό,τι πιο δυνατό έχει στα χέρια του, με την Μίλαν να σκοπεύει να βγάλει το καλύτερό της πρόσωπο – δεδομένης και της χρονικής περιόδου βέβαια – ώστε να δώσει μια μεγάλη γεύση για την έναρξη της Serie A και την πρεμιέρα στο «Λουίτζι Φεράρις» απέναντι στην Σαμπντόρια στις 23 του μηνός.

Στα μέχρι στιγμής φιλικά ματς που έχει παίξει η ιταλική ομάδα, ξεμούδιασε με το 6-0 επί της Προ Σέστο, έφτασε και στο 5-0 με την Μόντενα και στη συνέχεια είχε το 1-1 με τη Νις, το 0-0 με την Βαλένθια – οι «νυχτερίδες» πήραν νίκη 5-3 στα πέναλτι – και το 0-0 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Επιστροφές, αλλά Ζλάταν απών

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θα είναι παρών στο μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αφού ακόμα αναρρώνει από πρόβλημα στο γόνατο και πιθανότατα δεν θα παίξει και στην πρεμιέρα της Μίλαν στο νέο πρωτάθλημα κόντρα στην Σαμπντόρια.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Στέφανο Πιόλι μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας δει και τους τελευταίους να επιστρέφουν τις προηγούμενες μέρες.

Ο Κέσιε που είχε παραστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ξανά με την ομάδα, ο Μπενάκερ πέρασε τον κορονοϊό δίχως να έχει συμπτώματα και είναι μια χαρά, ενώ, διαθέσιμος είναι και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δανίας κι ένας από τους ανθρώπους που πήραν τεράστιο χειροκρότημα μέσα στο καλοκαίρι, ο Σιμόν Κιάερ.

Εκείνος που φρόντισε για τον Έρικσεν και για όλους τους συμπαίκτες του, έχοντας αναλάβει να ηρεμήσει και τη σύζυγο του συμπατριώτη του στις πολύ δύσκολες στιγμές της κατάρρευσης του μεσοεπιθετικού της Ίντερ, έχει ενσωματωθεί στα πλάνα του Πιόλι.

Η πιθανή ενδεκάδα της Μίλαν θα αποτελείται από τους (4-2-3-1):

Μάινιαν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τεό Ερναντέζ, Μπενάκερ, Κέσιε, Σαλεμέικερς, Μπραΐμ Ντίας, Ραφαέλ Λεάο και Ζιρού

Ακόμα περιμένει ενισχύσεις

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες στη Μίλαν θέλουν να προσθέσουν κι άλλα νέα πρόσωπα στο ρόστερ και τις τελευταίες μέρες γίνονται αρκετές προσπάθειες. Οι Τομόρι και Ζιρού άφησαν την Τσέλσι οριστικά και έβαλαν τη φανέλα των «ροσονέρι» για να ενισχύσουν την άμυνα και την επίθεση αντίστοιχα.

Παρέμεινε με δανεισμό ο Μπραΐμ Ντίας (από Ρεάλ), ο Φοντέ Μπάλο Τουρέ άφησε τη Μονακό έναντι 5 εκατομμυρίων και πήγε στο Μιλάνο για την αριστερή πλευρά, ο Τονάλι παρέμεινε με κανονική μεταγραφή (7 εκατ.) μετά τον δανεισμό του πέρυσι από την Μπρέσια, ενώ, αποκτήθηκε και ο Μάινιαν για τα γκολπόστ έναντι 13 εκατ. ευρώ που έλαβε η Λιλ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διεργασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις που οι Μαλντίνι και Μασάρα (τεχνικός και αθλητικός διευθυντής) έχουν διαπιστώσει πως χρειάζονται προσθήκες. Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι φαίνεται πως θέλει σαν τρελός ν’ αφήσει τη Ρόμα και να παίξει για τη Μίλαν βοηθώντας και με τη δική του πίεση στην υπόθεση, ενώ, την ίδια στιγμή για το μεσοεπιθετικό κομμάτι «παίζει» και το όνομα του Νίκολα Βλάσιτς της ΤΣΚΑ Μόσχας, η οποία όμως παρουσιάζεται… σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις και το ποσό που αξιώνει.

Η περίπτωση του Ζίγιεχ της Τσέλσι απομακρύνεται μετά και τον τραυματισμό στον ώμο του Μαροκινού, στο ματς του Super Cup με την Βιγιαρεάλ, όμως γίνεται τεράστια προσπάθεια για την απόκτηση του νεαρού χαφ της Μπορντό, Γιασίν Αντλί.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Ζεράρ Λόπες αποκάλυψε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, με τον 21χρονο άσο που κοστολογείται στα 10 εκατομμύρια ευρώ να χαίρει της εκτίμησης των Μαλντίνι και Μασάρα στην Μίλαν. Η διαφαινόμενη πώληση του Σάμου Καστιγιέχο στη Χετάφε θα βοηθήσει με τα έσοδα ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αντλί.

Πηγή: gazzetta.gr