Νίκη κορυφής για την Μπαρτσελόνα που επικράτησε της Βιγιαρεάλ στο Καμπ Νόου με 3-1 και βρίσκεται πλέον πρώτη.

Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε σοβαρή και πολύ καλή στην αμυντική της λειτουργία ενώ έβγαζε «φωτιές» στην επίθεση, όπως συνηθίζει άλλωστε, και δεν επέτρεψε στην Βιγιαρεάλ να κάνει και πολλά πράγματα στο χορτάρι του Καμπ Νόου.

Προηγήθηκε στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης με πολύ ωραία ενέργεια του Βίγια. Με τη σέντρα οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να πρεσάρουν για ένα δεύτερο γκολ και το κατάφεραν στο 26’ με τον Μέσι, όμως λανθασμένα κατοχυρώθηκε ως οφσάιντ και στην αμέσως επόμενη φάση, στην κόντρα ουσιαστικά, η Βιγιαρεάλ ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον Νιλμάρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα μπήκε ακόμη πιο δυνατά και έκανε επίδειξη δύναμης στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου και το γκολ που αρνήθηκε ο διαιτητής στον Λιονέλ Μέσι, αναγκάστηκε να το… κατοχυρώσει στο 58’.

Η διαιτησία δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, και για τις δύο πλευρές, αφού στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με τις αποφάσεις του αν δεν ήταν οι περίτεχνες ενέργειες των πολλών αστέρων στο χτεσινό ματς.

Μια τέτοια απόφαση ήταν στο 83’ όπου ο Λιονέλ Μέσι κάνει το 3-1 από προφανή θέση οφσάιντ και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με 28 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση με 26 βαθμούς ακολουθεί η Ρεάλ που αναμετράται σήμερα με την Σπόρτινγκ Χιχόν και θέλει τη νίκη πάση θυσία για να μην πάει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με βαθμολογικό μειονέκτημα.

Πηγή: gazzetta.gr