Φαβορί για την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 3-1 επί της Λίβερπουλ στον πρώτο προημιτελικό.

Οι Ισπανοί -οι οποίοι έπαιζαν χωρίς το βασικό αμυντικό δίδυμο αφού έλειπαν οι Ράμος και Βαράν- πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πρέσαραν ψηλά, απείλησαν στο 13′ με την κεφαλιά του Βινίσιους και τελικά αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Στο 27′, συγκεκριμένα, έκανε πολύ ωραίο κοντρόλ στην τρομερή μπαλιά του Κρόος και εκτέλεσε τον Άλισον (1-0).

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε το προβάδσμα και αυτή του Γιούργκεν Κλοπ έπρεπε να αντιδράσει, αλλά δεν έγινε έτσι. Αντιθέτως, στο 36′ ο Άρνολντ έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Άλισον και έβγαλε… φάτσα με το γκολ τον Ασένσιο, ο οποίος έγραψε το 2-0.

Τα πράγματα φάνηκε να βελτιώνονται νωρίς στο β’ μέρος για τους κόκκινους, αφού στο 51′ η προσπάθεια του Ζότα για σουτ βγήκε έγινε τελικά… ασίστ στον Σαλάχ που μείωσε σε 2-1 από κοντά, αλλά οι Μαδριλένοι είχαν την εμπειρία για να παραμείνουν ψύχραιμοι και στο 65′ με σουτ του Βινίσιους, ο οποίος πέτυχε το δεύτερό του γκολ, έκαναν το 3-1.

Σκορ που η -άψογη σε επίπεδο τακτικής- Ρεάλ κράτησε ως το τέλος, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάσκες, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (70′ Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (84′ Ροντρίγκο).

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Φίλιπς, Κάμπακ (81′ Φιρμίνο), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (42′ Τιάγκο), Μανέ, Ζότα (81′ Σακίρι), Σαλάχ.