Ο προπονητής του «τριφυλλιού» κι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ συμφώνησαν στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, όχι μόνο αύριο κόντρα στην τούρκικη ομάδα (9.45μ.μ., ΝΕΤ), αλλά κάθε φορά, ενώ έδειξαν να έχουν την ίδια άποψη στην περίπτωση η ομάδα να ενισχυθεί αγωνιστικώς.

Ο «Ζοτς» εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων δεν παρέλειψε να κάνει ακόμη μία προσπάθεια «αφύπνισης» σε εκείνους που ακόμα δεν έχουν βοηθήσει όπως θα περίμενε κανείς. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως ό,τι και να γίνει, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να δουλεύει και να αγωνίζεται με τον δικό του τρόπο, αυτόν που τον έχει φέρει στην κορυφή τα τελευταία χρόνια.

«Με άμυνα και κόσμο!»

Ο Σέρβος προπονητής των «πράσινων», αφού πρώτα αναφέρθηκε στο παιχνίδι της τούρκικης ομάδος, αποκάλυψε τα συστατικά της «συνταγής» της επιτυχίας γι’ ακόμη μία νίκη στην Ευρωλίγκα: άμυνα & κόσμος: «Το “κλειδί” για εμάς θα είναι η άμυνα. Θα πρέπει να μειώσουμε τους πόντους του Ρακότσεβιτς και του Τουντσερί. Είναι μία ομάδα με πλήρες ρόστερ. Περιμένουμε να κάνουν καλό παιχνίδι εναντίον μας. Έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Ο Βουγιούκας άρχισε χθες προπονήσεις, θα δούμε πώς θα πάνε ο Περπέρογλου κι ο Νίκολας. Για τον Ντρου δεν ξέρουμε ακόμα. Με την δεδομένη κατάσταση κάναμε μια καλή προπόνηση. Οι νεαροί παίκτες μάς βοήθησαν σ’ αυτό, όπως κι η υπόλοιπη ομάδα. Σημαντικό να βλέπουμε την αντίδραση των παικτών σε τέτοιες καταστάσεις. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Το φαβορί, η ΤΣΣΚΑ, είναι στο 0-3. Όλοι, όμως, πιθανότητες να περάσουν. Το αουτσάιντερ, η Ολίμπια, βρίσκεται επικεφαλής. Γι’ αυτό λέω πως όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Και γι’ αυτό λέω πως πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Περιμένουμε τον κόσμο να δημιουργήσει ατμόσφαιρα όπως με την ΤΣΣΚΑ, όταν μας βοήθησαν να κερδίσουμε. Πριν από το πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ είχαμε πει πως θα πάρουμε μία ένδειξη από τον κόσμο για το τι θέλουν από εμάς. Η απάντησή του ήταν άριστη, ήρθαν 15.000».

«Καμπανάκι» σε Καλάθη, Τέπιτς και Βουγιούκα

Ο «Ζοτς» αναφέρθηκε και στις βοήθειες που θέλει, αλλά δεν παίρνει ακόμα, από τους Καλάθη, Τέπιτς και Βουγιούκα, ζητώντας τους να δείξουν χαρακτήρα: «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο απέναντι στην Εφές. Είναι μια ομάδα που φέτος παίζει ως ομάδα. Βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Οπότε, κάποιοι νεαροί παίκτες μας πρέπει να δείξουν χαρακτήρα. Δεν είναι μυστικό. Αναφέρομαι στους Καλάθη, Τέπιτς και Βουγιούκα. Αυτό που λέω ίσως είναι πίεση γι’ αυτούς, ας τους ασκεί. Το γνωρίζουν και θα πρέπει να παίξουν. Όπως όλοι γνωρίζουν πώς πρέπει να παίζουν, όπως δηλαδή κάνει ο Τσαρτσαρής, ο Φώτσης, ο Μπατίστ. Έχουμε τον Διαμαντίδη, τον καλύτερο παίκτη μας, που πρέπει να ηγείται σε όλα. Πρέπει να πάρει τη μπάλα, να πάρει την ευθύνη και να παίξει ως ηγέτης. Γνωρίζουμε την ποιότητα του Σάτο. Ο Μάριτς δεν είναι απαραίτητο να κάνει το θαύμα, απλώς να παίξει φυσιολογικό μπάσκετ. Θέλω να δω και τον Καϊμακόγλου να συνεχίσει να δουλεύει όπως κάνει μέχρι τώρα. Και δουλεύει εξαιρετικά. Ο Περπέρογλου τις προάλλες έπαιξε πολύ καλά. Κάτι που μου αρέσει σ’ αυτόν είναι πως είναι πιο επιθετικός στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπία. Πρέπει να όλοι να νιώθουν σημαντικοί. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητά τους».

«Εμείς δε συζητάμε για νέο παίκτη»

Με δεδομένο πως κάποιοι δεν έχουν προσφέρει ακόμα τα αναμενόμενα, η απόκτηση ενός γκαρντ φαντάζει για κάποιους ως επιτακτική. Ο Ομπράντοβιτς κι οι συνεργάτες του δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς.

««Η συζήτηση είναι… έξω από εμάς. Δεν άρχισε από εμάς. Εμείς δε συζητάμε κάτι τέτοιο. Το καλύτερο στον σύλλογο αυτό όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι είμαστε μακριά απ’ όσα συζητούν οι υπόλοιποι. Εμείς πιστεύουμε ό,τι είπα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου. Έχουμε τον δικό μας τρόπο. Our way! Αν συμβεί κάτι, θα το συζητήσουμε με τον κ.Θανάση. Η μεγαλύττερη ευχή μου είναι να έχω άπαντες υγιείς. Αν είναι, θα είμαι ευτυχής. Αν συμβεί κάτι μέσα στη χρονιά, διατηρούμε το δικαίωμα να σκεφτούμε κάτι άλλο» είπε με νόημα ο «Ζοτς», την ώρα που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, τον διαβεβαίωνε πως «τον Παναθηναϊκό τον θέλουμε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Αν κάτι κριθεί αναγκαίο, έχουμε την επιθυμία να το πραγματοποιήσουμε».

Πηγή: gazzetta.gr