Ο Ολυμπιακός επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής (21/03) του Άρη με 1-0, παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από ένα ημίχρονο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να είναι λυτρωτικό για τους «ερυθρόλευκους». Και αυτό γιατί μπαίνει τέλος σε ένα σερί αγώνων που βγήκαν… χωρίς ανάσα.

Με το «καλημέρα» του νέου έτους ακολούθησε ένας Γολγοθάς για όλες τις ομάδες της Super League 1, ωστόσο με τους Πειραιώτες να έχουν και Ευρώπη, αυτός ήταν ακόμη πιο επίπονος για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, όπως και για το τεχνικό επιτελείο (μαζί με τον Πορτογάλο προπονητή φυσικά). Από τις 3 Ιανουαρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήρθε ένα πρόγραμμα… φωτιά.

Συγκεκριμένα, με εκκίνηση αυτό το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έδωσε 23 παιχνίδια σε 78 ημέρες για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ελλάδας και το Europa League. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου έναν αγώνα ανά 3,5 ημέρες ημέρες, διάστημα στο οποίο κατάφερε να πανηγυρίσει μια πρόκριση στο Europa League και τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ, δύο προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας και μια εξασφάλιση τεράστιας διαφοράς στο πρωτάθλημα, που ουσιαστικά «κλείδωσε» και τον τίτλο.

Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Μαρτίνς έχει ποσοστό νικών 73,9%. Συγκεκριμένα, στα ματς αυτά οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 μόλις ήττες (οι δύο στο Europa League).

Και μπορεί μεν να υπάρχει διακοπή, ωστόσο αυτό δεν θα… επηρεάσει όλους τους παίκτες των νταμπλούχων. Και αυτό διότι έχουν στις τάξεις τους 13 διεθνείς. Αυτοί είναι οι Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας και Ανδρούτσος (Ελλάδας), Ζοσέ Σα (Πορτογαλία), Κρίστινσον (Ισλανδία), Ρέαμπτσιουκ (Μολδαβία), Καμαρά (Γουϊνέα), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Μπα (Σενεγάλη), Ντρέγκερ (Τυνησία) και Τζολάκης, Σουρλής (Εθνική Ελπίδων).

Παρόλα αυτά, θα προλάβουν να επιστρέψουν από τραυματισμούς κάποιοι παίκτες, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Αχμέντ Χασάν και ο Ματιέ Βαλμπουενά.