Μετά τη νίκη με 1-0 στο Μπέργκαμο, η Ρεάλ νίκησε και στη Μαδρίτη την Αταλάντα και πέρασε στους «8» του Champions League.

Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν και να ανοίξουν το σκορ στο 3′ με την κοντινή προβολή του Γκόσενς, κάνοντας ντέρμπι την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Κουρτούα έστω δύσκολα κατάφερε να κρατήσει το 0-0. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ αντέδρασε σωστά όταν χρειάστηκε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και και για τον συνάδελφό του της Αταλάντα…

Στο 34′ ο Σπορτιέλο έκανε μεγάλο λάθος και ο Μπενζεμά το εκμεταλλεύτηκε για να γράψει το 1-0, φέρνοντας τους Μαδριλένους ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Κάτι που οριστικοποιήθηκε στο 59′, όταν ο Τολόι ανέτρεψε τον Βινίσιους, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Ράμος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Λίγα λεπτά μετά, στο 70′, η Ρεάλ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μπενζεμά, για να σκοράρουν τελικά οι μπεργκαμάσκι.

Στο 83′ ο Μουριέλ με ωραία εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κουρτουά και έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για την Αταλάντα, η οποία στο 85′ δέχθηκε και τρίτο γκολ τελικά, αυτή τη φορά από τον Ασένσιο. Έτσι, η Ρεάλ πήρε την πρόκριση για τους «8» με δύο νίκες και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Ράμος (64′ Μιλιτάο), Βαράν, Μεντί, Βαλβέρδε (82′ Ασένσιο), Κρόος, Μόντριτς, Βάθκεθ, Μπενζεμάν, Βινίσιους (71′ Ροντρίγκο).

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι (60′ Παλομίνο), Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρόουν, Πεσίνα (84′ Καλντάρα), Γκόσενς, Μαλινόφσκι, Πάσαλιτς (46′ Ζαπάτα), Μουριέλ (84′ Μίραντσουκ).