Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ουσιαστικά τις ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague, ωστόσο υπάρχει ακόμη η πιθανότητα για ένα… θαύμα. Με την επιδίωξη αυτήν, αγωνίζεται απόψε (20:00, Novasports 2) στη Βιτόρια, κόντρα στην Μπασκόνια, για την 27η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι στο 11-15 και 13οι, πρακτικά θέλουν μόνο νίκες ως το τέλος της κανονικής περιόδου για να καταφέρουν μια μυθική ανατροπή, αλλά αυτό δεν μοιάζει ρεαλιστική προσδοκία. Αυτό που θα ψάξει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πλέον, είναι οι νίκες γοήτρου, που θα τονώσουν και την αυτοπεποίθηση του συνόλου.

Πέραν των Κώστα Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, νοκ άουτ τέθηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης με μυϊκό σπασμό στη μέση. Το παρήγορο είναι πως ντεμπούτο θα κάνει ο Κώστας Κουφός.

Η Μπασκόνια είναι ενδέκατη στο 13-13 και δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ωστόσο ελπίζει πιο βάσιμα από τους Πειραιώτες σε πρόκριση. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Ο αποψινός, είναι ο 42ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στην ιστορία τους στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 24-17 στις νίκες συνολικά, αλλά στη Βιτόρια οι γηπεδούχοι προηγούνται με 13-7.