Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την απόδοση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στην… Ακρόπολη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου

«Σήμερα προσπαθήσαμε να παίξουμε με 4-2-3-1 εναντίον μιας ομάδας που έπαιζε με 4-1-4-1. Η άποψη μου για το σημερινό παιχνίδι, αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από το 3-1.

Αναγκαστήκαμε να τρέξουμε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο για να κερδίσουμε όλες τις αντιξοότητες. Μια ομάδα καλά στημένη στο γήπεδο, με μια κούραση πολύ μεγάλη από τους παίκτες μας και πολλές αντιξοότητες όπως είπα. Θα αναφέρω απλά ότι δεν μπορούμε να χαρίζουμε 45 λεπτά όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζουμε 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις.

Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την συμπεριφορά τους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερη αυτοκριτική και να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, γιατί χαρίσαμε το πρώτο ημίχρονο.

Δεν είναι το θέμα να μην είμαι ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και γενικά δεν είχαμε τον ρυθμό που έπρεπε. Αξιολογώ πολύ θετικά όμως τη συζήτηση που είχαμε στο ημίχρονο και τον λόγο που πήρα από όλους τους παίκτες, που μου υποσχέθηκαν ένας-ένας να δώσουν τα πάντα στο γήπεδο. Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι είναι πολλοί παίκτες που είναι πολύ ταλαιπωρημένοι.

Χρειαζόμαστε επτά παίκτες που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά είναι να μη φοβόμαστε να κουραστούμε. Αν στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε με το χειρόφρενο, στο δεύτερο που θα έπρεπε να είμαστε πιο κουρασμένοι, δείξαμε ότι είμαστε ανώτεροι.

Συμβαίνουν πράγματα που δεν μου έχουν τύχει ποτέ. Μετά το πολύ καλό ματς με την Αντλερλεχτ ο Μανωλάς είχε ενοχλήσεις, δεν είχε κάνει προπόνηση, μετά άρχισε να κάνει φυσιολογικές προπονήσεις, χθες έκανε φυσιολογική, σήμερα ήταν στο ξενοδοχείο και ήταν τέλεια και όταν δώσαμε τη σύνθεση της ομάδας μια ώρα μετά, σε μια κίνηση που έκανε ένιωσε μια ενόχληση.

Πάνω στην ανασφάλεια που μπορεί να μας δημιουργήσει ότι ο παίκτης δεν είναι στο 100% και επειδή για μένα πρώτα από όλα είναι ο παίκτης, αυτή την ώρα προπονείται στο γήπεδο και από ό,τι μας είπαν οι γιατροί δεν έχει κάποια μεγάλη ζημιά ή σοβαρό πρόβλημα.

Ο Μπλάνκο έδωσε τα πάντα. Εκανε μεγάλο αγώνα σε μια θέση που δε συνηθίζει να παίζει. Ο Λεονάρντο φαινόταν πιο ταλαιπωρημένος. Απλά είχαμε μιλήσει πολύ για τακτική και στημένες φάσεις και επειδή και ο Μπλάνκο και ο Λεονάρντο ήταν πολύ σημαντικοί για τη φάση του κόρνερ, τους άφησα για να βγουν μετά. Σίγουρα αν είχαμε κάνει την αλλαγή ο Εντερ δε θα είχε προλάβει να κάνει το γκολ.

Θα ήταν χειρότερα αν είχαμε την Πέμπτη αγώνα κυπέλλου ή Ευρώπης. Θα μπορούσα να πηδήξω από την Ακρόπολη. Χρειαζόμαστε 4-5 μέρες για να αποκατασταθούν όσοι παίκτες παίζουν και εύχομαι όσοι είναι εκτός να μπουν το συντομότερο δυνατό πάλι στην ομάδα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια τους. Γιατί με 16-17 επαγγελματίες που έχουμε συν τα παιδιά από τη β’ ομάδα, δεν μπορούμε να αντέξουμε σε τρεις διοργανώσεις.

Τις αποφάσεις για την τακτική τις παίρνω εγώ. Μπορώ να σεβαστώ το γεγονός ότι κάποιες φορές μπορεί να παίζουμε καλύτερα ή χειρότερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά του Μπλάνκο και πήγε δεξιά επειδή εγώ του είπα να πάει εκεί. Αν πήγαινε από μόνος του θα… είχε πρόβλημα.

Θέλω να έχω όλο το ρόστερ ετοιμοπόλεμο γιατί αυτό μου αρέσει σαν προπονητής. Θέλω να έχω δυσκολία για να επιλέξω ποιοι 11 θα αρχίσουν, ποιους 18 θα έχω στην αποστολή και να έχω άλλους 5 που θα ετοιμάζονται για το επόμενο ματς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο για έναν προπονητή από το να παίζει με τους ίδιους παίκτες σε τρεις διοργανώσεις. Μια ομάδα που θέλει να πάει μακριά πρέπει να κάνει 4-5 αλλαγές σε κάθε ματς. Αυτό γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Θέλω ρόστερ 23-24 παικτών και να έχουμε και 5 παίκτες από τις ακαδημίες. Το τέλειο θα ήταν 22 παίκτες συν 5 από τη δεύτερη ομάδα.

Όταν το οξυγόνο δε φτάνει σε όλους τους μύες του σώματος αρχίζεις να μη σκέφτεσαι ξεκάθαρα. Ο Τζιμπούρ είναι εξαιρετικός παίκτης και είμαι υπερήφανος για αυτόν αλλά σήμερα ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει είναι ο Μπλάνκο, που έπρεπε να παίξει δεξιά.

Νιώθω πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου και μην αμφιβάλετε καθόλου ότι δεν μπορώ να έχω περισσότερες απαιτήσεις από τους παίκτες μου, από αυτές που τους υπέδειξα στο ημίχρονο.

Δεν μπορώ να βιαστώ, να πω μια ημερομηνία για το πότε θα επιστρέψει ο Σκόκο. Ο τραυματισμός που έχει, όπως και ο Ντιόπ, είναι επικίνδυνος.

Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Μου έχει συμβεί και μένα. Οταν θεωρείς ότι έχεις ξεπεράσει ένα μυικό τραυματισμό, αν υπάρξει υποτροπή μένεις εκτός για ένα μήνα. Θα είναι από μόνοι τους, με την καθημερινή δουλειά τους, αυτοί που θα μας δώσουν να καταλάβουμε αν είναι ή όχι έτοιμοι. Βεβαίως ξεκινάμε με τη γνωμάτευση του ιατρικού επιτελείου, τη δική μου απόφαση αλλά πολύ σημαντικό είναι πώς αισθάνεται ο παίκτης».

Πηγή: gazzetta.gr