Συνάντηση στο δημαρχείο του Δήμου Δέλτα, με τη δήμαρχο Γερακίνα Μπισμπινά, είχε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Μακεδονία Μιχάλης Μπεκίρης, παρουσία του συντονιστή του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιάννη Παπαγεωργίου και αντιδημάρχων του Δήμου.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του Δήμου, καθώς και στρατηγικές για την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής, της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υλοποίηση του έργου του Δυτικού Προαστιακού Σιδηροδρόμου, το οποίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της περιοχής.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπεκίρης και η κ. Μπισμπινά επισκέφθηκαν τις πλωτές ξύλινες καλύβες των μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα, μια περιοχή που αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τον Δήμο Δέλτα. Στη διάρκεια της επίσκεψης, αναδείχθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Μακεδονία είχε συνάντηση στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, παρουσία της συντονίστριας του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα Έλενας Σώκου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση του λιμένα Ουρανούπολης, τη λειτουργία των μεταλλείων στην περιοχή, δύο τομείς με σημαντική επίδραση στην οικονομία και την ανάπτυξη του Δήμου, καθώς και θέματα καθημερινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ