Οι ανακοινώσεις φαίνεται πως απομένουν για την πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής. Αυτές θα έρθουν αμέσως μόλις λυθεί το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι, με τον οποίο υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και δεν αποκλείεται να έρθει στην Ελλάδα εφόσον του το επιτρέψει το πρόγραμμά του με την Ούνιξ για να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο κόουτς Κατσικάρης έχει συμφωνήσει για συνεργασία που θα είναι τριετούς διάρκειας, με τη δυνατότητα να μπορεί να δουλέψει σε ομάδα του εξωτερικού (είναι ψηλά στη λίστα της ΤΣΣΚΑ, που θέλει και τον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ είναι στα υπόψη των κορυφαίων ομάδων της Ισπανίας). «Πιστεύω πως είναι πλέον ώριμη η στιγμή για να συνεργαστούμε με την ΕΟΚ. Μακάρι να τελειώσουν όλα θετικά σύντομα, αφού και οι δύο πλευρές το θέλουμε πολύ», δήλωσε ο 47χρονος τεχνικός στον ΟΤΕ TV.

Όσο για τους συνεργάτες του, πληροφορίες αναφέρουν πως θα τον πλαισιώσει σίγουρα ο παλιός του γνώριμος από την ΑΕΚ Θανάσης Σκουρτόπουλος και ίσως ο Δημήτρης Πρίφτης εφόσον δεν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, ενώ θα υπάρχουν και συμπληρωματικές προσθήκες στο τιμ το οποίο θα επιλέξει ο ίδιος.

Οι κλήσεις των διεθνών για την προετοιμασία θα ανακοινωθούν λίγο πριν ή μετά την ολοκλήρωση των τελικών της Α1 και σε αυτές αναμένεται να βρίσκονται οι ΝΒΑερ Κουφός, Καλάθης και Αντετοκούνμπο (με τους οποίους υπάρχει επαφή εδώ και μήνες από την ΕΟΚ), ενώ εκφράζεται αισιοδοξία πως παρά τη χθεσινή επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» θα είναι διαθέσιμοι.

Η προετοιμασία αναμένεται να αρχίσει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και από τη στιγμή που η Α1 ολοκληρώνεται το αργότερο στις 4 Ιουνίου, οι διεθνείς (με εξαίρεση Μπουρούση και Παπανικολάου που παίζουν στην Ισπανία και μάλλον θα αργήσουν να αρχίσουν τις διακοπές τους λίγο παραπάνω) θα έχουν το χρόνο για να ξεκουραστούν. Ήδη έχουν κλειστεί δύο δυνατά τουρνουά σε Λιθουανία και Γαλλία για να ετοιμαστεί μέσω αυτών η ελληνική ομάδα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30 Αυγούστου-14 Σεπτεμβρίου).

Πηγή: sport-fm.gr