Δραματικό είναι το φινάλε στην Primera Division, αφού γι’ αυτό φρόντισαν με τα αποτελέσματά τους στην 36η αγωνιστική οι τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Η αρχή έγινε το Σάββατο από την Μπαρτσελόνα που έμεινε στο 2-2 με τη Χετάφε, ενώ την Κυριακή οι δύο Μαδριλένοι δεν τα κατάφεραν καλύτερα, αφού η μεν Ατλέτικο ηττήθηκε με 2-0 από τη Λεβάντε και η Ρεάλ αρκέστηκε στο 2-2 με τη Βαλένθια.

Οι «ροχιμπλάνκος» εξακολουθούν να είναι η μοναδική ομάδα που έχει την τύχη αποκλειστικά στα χέρια της. Της αρκούν τέσσερις βαθμοί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, απέναντι στη Μάλαγα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», για να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1996.

Η «βασίλισσα», με τη σειρά της, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει τα τρία παιχνίδια που της απομένουν, με Βαγιαδολίδ (στο εξ αναβολής ματς την Τετάρτη) και Θέλτα εκτός έδρας, καθώς και την Εσπανιόλ στο «Μπερναμπέου», αλλά και πάλι αυτό δεν αρκεί, αφού περιμένει απώλεια τουλάχιστον τριών βαθμών από τη συμπολίτισσά της, απέναντι στην οποία μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Η Μπαρτσελόνα έμεινε όρθια μετά τα χθεσινά στραβοπατήματα των πρωτευουσιάνων. Και θα όριζε τη μοίρα της, αν δεν ισοφάριζε στις καθυστερήσεις για τη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού στην περίπτωση αυτή με δύο νίκες θα ήταν σίγουρη πρωταθλήτρια έχοντας πλεονέκτημα σε κάθε ισοβαθμία. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» καλούνται να κερδίσουν την Έλτσε εκτός έδρας και την Ατλέτικο στο «Καμπ Νου», αλλά ταυτόχρονα να έχει μία βαθμολογική απώλεια η Ρεάλ για να διατηρήσει τον τίτλο στη Βαρκελώνη.

Θρίλερ δηλαδή…

Πηγή: sport-fm.gr