Όταν ακούς το όνομα Αντρές Ινιέστα, σου έρχονται διάφορα πράγματα στο μυαλό. Μπαρτσελόνα, τίκι-τάκα, τίτλοι, παρολίγον χρυσή μπάλα, αρχηγός κι άλλα. Ποιος, όμως, θυμάται ακριβώς τι έχει πετύχει στα 12 χρόνια που φορά (και τιμά) την καταλανική φανέλα;

Την Τετάρτη, εφόσον αγωνιστεί στη ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, θα φτάσει τις 500 συμμετοχές με την Μπάρτσα. Σπουδαίο επίτευγμα και καλό είναι να θυμηθούμε… ποιος ακριβώς είναι ο Ισπανός άσος και τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Είπαμε λοιπόν πως αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» απ’ το 2002 και αυτή τη στιγμή είναι (κι εκεί θα μείνει) στην πέμπτη θέση του πίνακα με τις περισσότερες συμμετοχές. Λογικά στο τέλος της άλλης σεζόν θα… σκαρφαλώσει τρίτος, ξεπερνώντας τους Βαλντές (που φεύγει κι έχει 535) και Μιγκέλι (549).

Οι 499 εμφανίσεις του… μοιράζονται ως εξής: 331 στο ισπανικό πρωτάθλημα, 97 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 51 στο ισπανικό Κύπελλο, 10 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 5 στο παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 2 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 3 στο UEFA!

O 30χρονος (σε ένα μήνα γενέθλια) άσος έκανε ντεμπούτο στις 29/10/2002 στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κλαμπ Μπριζ. Έχει σκοράρει 50 φορές και δύο φορές ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα (2010, 2012). Και για να τα λέμε όλα άξιζε τουλάχιστον μια φορά να την έχει πάρει μέχρι σήμερα (τελεία και παύλα).

Η πιο γεμάτη σεζόν του μέχρι σήμερα (και πιο παραγωγική) ήταν το 2006/07, που είχε αγωνιστεί 56 φορές και είχε βρει δίχτυα 9 φορές. Έχει συνεργαστεί με έξι προπονητές στην Μπαρτσελόνα. Φαν Γκάαλ, Άντιτς, Ράικαρντ, Γκουαρντιόλα, Βιλανόβα και Μαρτίνο (κατά σειρά).

Και πιο σημαντικό φυσικά απ’ όλα (για να κλείσουμε κιόλας) είναι οι 21 τίτλοι που έχει σηκώσει. Ξεχωρίζουν φυσικά τα τρία Τσάμπιονς Λιγκ. Περίοπτη θέση έχουν και τα 6 πρωταθλήματα, όσα είναι και τα Σούπερ Καπ Ισπανίας. Την ώρα που υπάρχει «ισοβαθμία» σε Κύπελλο Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου τα έχει κατακτήσει από 2 φορές.

Πηγή: sport-fm.gr