Ακόμη και με φυλάκιση κινδυνεύει ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αν ο Λιονέλ Μέσι φύγει ως ελεύθερος.

Ο Αργεντίνος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τους μπλαουγκράνα και είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να το πετύχει, όπως έδειξε και η απουσία του τόσο από τις ιατρικές εξετάσεις όσο και από την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν.

Ο Μέσι ζητάει να φύγει ως ελεύθερος, αφού θεωρεί πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω ενός όρου στο συμβόλαιο του, με τη Μπαρτσελόνα όμως –όπως και η La Liga– να το αρνείται αυτό και να ζητάει λεφτά για να τον πουλήσει.

Αυτός, εκτός των άλλων, συμβαίνει επειδή ο πρόεδρος Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και με φυλάκιση αν ο Αργεντίνος φύγει ως ελεύθερος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ισπανός δημοσιογράφος Γκιγέμ Μπαλαγκέ, ο Μπαρτομέου μπορεί να κατηγορηθεί από τον επόμενο πρόεδρο (οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2021) ή και από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για κακοδιαχείρηση περιουσιακών στοιχείων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως συμπλήρωσε ο Ισπανός δημοσιογράφος, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θα κινδυνεύει είτε από ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο είτε ακόμη και με φυλάκιση.