Η 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ δεν είχε νίκη για τις ελληνικές ομάδες, αλλά η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έχουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο

Στον 2ο όμιλο ο Άρης βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης με τέσσερις βαθμούς και τα επόμενα παιχνίδια του με τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία και την Ατλέτικο στη Μαδρίτη είναι πάρα πολύ κομβικά για την πρόκριση. Αν καταφέρουν οι «κίτρινοι» και πάρουν έστω ένα βαθμό θα έχουν ελπίδες πρόκρισης φιλοξενώντας στην 6η αγωνιστική την Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πάντως, το έργο του Άρη είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Με μια νίκη χθες οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος της ομάδας του Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

2ος όμιλος

4η αγωνιστική
04/11 Ρόζενμποργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν – Άρης

5η αγωνιστική
01/12 Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης
Ρόζενμποργκ – Λεβερκούζεν

6η αγωνιστική
16/12 Άρης – Ρόζενμποργκ
Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

Η βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 5
2. Άρης 4
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
4. Ρόζενμποργκ 3

Ποντάρει στη δύναμη της Τούμπας
Πιο εύκολα δείχνουν να είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» έχει δύο σερί εντός έδρας ματς με Βιγιαρεάλ και Κλαμπ Μπριζ και στη Τούμπα μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αν καταφέρει και πάρει τέσσερις βαθμούς από αυτά τα ματς θα βρίσκεται λογικά με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλωστε, την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό και, όπως όλα δείχνουν ένας βαθμός θα του είναι αρκετός. Βέβαια, θα πρέπει να έχουν έρθει λογικά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, δηλαδή η Βιγιαρεάλ να νικήσει την Ντιναμό στο «Μαδριγάλ» και να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Μπριζ.

4ος όμιλος

4η αγωνιστική
04/11 ΠΑΟΚ – Βιγιαρεάλ
Κλαμπ Μπριζ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5η αγωνιστική
02/12 Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

6η αγωνιστική
15/12 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ
Κλαμπ Μπριζ – Βιγιαρεάλ

Η βαθμολογία

1. Βιγιαρεάλ 6
2. ΠΑΟΚ 4
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4
4. Μπριζ 2

Κρίνονται πολλά με Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ

Στο ίδιο καζάνι βράζουν αυτή τη στιγμή, Αντερλεχτ, Χάιντουκ και ΑΕΚ έχοντας από τρεις βαθμούς με την Ζενίτ να τσεκάρει ήδη το εισιτήριο της για τον επόμενο γύρο με τρία στα τρία. Η Ενωση θα παλέψει με τους Βέλγους και τους Κροάτες για τη μια θέση, την δεύτερη. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, όπου ο «δικέφαλος» φιλοξενεί τον σύλλογο των Βρυξελλών. Με νίκη η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης και θα πάει στο Σπλιτ για το θετικό αποτέλεσμα.

Στα συν της ΑΕΚ είναι πως την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και όπως όλα δείχνουν οι Ρώσοι θα είναι αδιάφοροι. Για να γίνει βέβαια αυτό, ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης θα πρέπει να κόψει βαθμούς από Χάιντουκ στη Κροατία και να κάνει το αναμενόμενο εντός έδρας νικώντας για την 5η αγωνιστική την Αντερλεχτ.

7ος όμιλος

4η αγωνιστική
04/11 Χάιντουκ – Ζενίτ
ΑΕΚ – Αντερλεχτ

5η αγωνιστική
01/12 Ζενίτ – Αντερλεχτ
Χάιντουκ – ΑΕΚ

6η αγωνιστική
16/12 Αντερλεχτ – Χάιντουκ
ΑΕΚ – Ζενίτ

Η βαθμολογία

1. Ζενίτ 9
2. Αντερλεχτ 3
3. Χάιντουκ 3
4. ΑΕΚ 3

Πηγή: gazzetta.gr