Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών στέρησαν από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλό στις Βρυξέλλες, με τον Μανόλο Χιμένεθ να στέκεται στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και να πετάει… καρφιά για την προετοιμασία!

«Μετά το αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη, είχα ζητήσει από όλους να είναι προσγειωμένοι, γιατί ήξερα ότι αγωνιζόμαστε σε τρεις διοργανώσεις και έχουμε πολλά παιχνίδια. Είχα εξηγήσει ότι έπρεπε να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε μέχρι το μήνα Δεκέμβριο για να δείξουμε το ολοκληρωμένο μας πρόσωπο.

Μέσα σε λίγες μέρες χάσαμε δύο ποδοσφαιριστές και στο ταξίδι χάσαμε άλλους δύο – και αυτό με ανησυχεί. Φοβάμαι αν θα αντέξουν οι παίκτες και στις τρεις διοργανώσεις. Με ανησυχεί περισσότερο από όλα η φυσική κατάσταση», τόνισε αρχικά ο Ισπανός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που έκανε, αφήνοντας αιχμές για την προετοιμασία που έγινε.

«Κάποιοι ποδοσφαιριστές καταφέρουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους από Πέμπτη σε Κυριακή και το αντίστροφο, κάποιοι όχι. Για τις αλλαγές της τακτικής, ήμασταν αναγκασμένοι να το κάνουμε, γιατί δεν είχαμε άλλους αμυντικούς. Με την ευκαιρία, δίνω συγχαρητήρια στον Αργυρίου γιατί ήταν πολύ καλός στο ντεμπούτο του. Χειροκροτώ την απόδοση των παικτών ακόμα και όταν χάνουμε.

Δεν είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει. Δεν θα μπω στο κομμάτι δουλειάς του προηγούμενου προπονητή. Απλά είπα ότι για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις και σε δύσκολα ματς όπως το σημερινό, θα πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα από τους ποδοσφαιριστές, ξέρω ότι η κούραση οδηγεί σε λάθη».

Ερωτηθείς για τις αιτίες της ήττας, ο Χιμένεθ απάντησε: «Ο λόγος είναι ότι χάσαμε τον Μανωλά και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε έξω τον Σκόκο για να μην τον πιέσουμε. Το βλέπω πολύ δύσκολο να προλάβει το ντέρμπι ο Σκόκο», τόνισε ο 46χρονος προπονητής αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει ο Αργεντινός σταρ να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Όσο για τον Μανωλά, άφησε περισσότερες ελπίδες: «Αν δεν είναι θλάση, θα μπορέσει».

Παράλληλα, ο Χιμένεθ έστειλε μήνυμα στον κόσμο για να βρεθεί δίπλα στην ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: Αυτό που θέλω να μεταφέρω στον κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι εμείς δουλεύουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θέλουμε δίπλα μας τους φίλους της ομάδας. Σε όλες τις δυσκολίες που είχαμε προστέθηκε και αυτή του Σκόκο. Ελπίζω να μην έχουμε άλλη απώλεια.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να περιμένουμε να επιστρέψουν οι παίκτες. Θα είναι πιο ελαφρύ το φορτίο με τον κόσμο δίπλα μας. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ που είδαμε στον αγώνα με τον Άρη».

Τέλος, ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και σε μεταγραφές: «Θα βρούμε λύσεις, απλώς πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί. Θα ψάξουμε τον Δεκέμβριο και θα κάνουμε κινήσεις ενίσχυσης για να βελτιώσουμε την ομάδα και να βρούμε αυτό που θέλουμε. Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα».

Πηγή: gazzetta.gr