Μόνο καλά λόγια είχε να πει γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας για τον «πάνθηρα της Μοζαμβίκης» Εουσέμπιο, που απεβίωσε τα ξημερώματα.
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 είπε ότι τον είχε γνωρίσει το 2005, όταν ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών στη Βαρκελώνη.
Από εκεί και πέρα, ανέλυσε την καριέρα του, τα χαρακτηριστικά του και τον συνέκρινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του Μοζαμβικανού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Γλύκας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
Για την είδηση του θανάτου του Εουσέμπιο
«Είναι τεράστια η απώλεια. Είμαι σοκαρισμένος…»
Για τη γνωριμία τους
«Τον Εουσέμπιο πολύς κόσμος τον είδε όταν ο Ζαγοράκης παραλάμβανε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, στο Euro 2004. Τον Εουσέμπιο, λοιπόν, τον γνώρισα το 2005 στη Βαρκελώνη, όταν ιδρύσαμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών και ήταν μαζί με τον Ντι Στέφανο. Η παρουσία του Εουσέμπιο μαζί με τον Ντι Στέφανο και άλλους μεγάλους παίκτες έδινε ιδιαίτερη λάμψη στην εκδήλωση».
Για την καριέρα του «μαύρου πάνθηρα»
«Ο Εουσέμπιο γεννήθηκε στην Μοζαμβίκη, σε μία αποικία της Πορτογαλίας. Το μεγάλο του ταλέντο τον έκανε να ξεχωρίζει με το προσωνύμιο ο “Πάνθηρας της Μοζαμβίκης”. Τότε έλεγαν πως υπάρχει στη Βραζιλία ο Πελέ και στην Πορτογαλία ο Εουσέμπιο. Κατάφερε να κάνει πασίγνωστο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Στο 1966 με τον Εουσέμπιο, η Πορτογαλία απέκλεισε την Βραζιλία και είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο Μουντιάλ. Ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνης της διοργάνωσης. Πήρε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Μπενφίκα, την οποία έκανε διάσημη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στον τελικό του 1962 η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με 5-3 με δύο δικά του τέρματα, ενώ από την άλλη πλευρά είχε βάλει δύο γκολ και ο Πούσκας. Εκείνη την εποχή οι μεγάλες αστέρες ήταν ο Πούσκας, ο Ντι Στέφανο, ο Τσάρλτον, ο Ματσόλα, ο Εουσέμπιο. Είναι ένας από τους δέκα καλύτερους παίκτες της γενιάς του».
Για τη σχέση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο
«Το 1968 η Εθνική ομάδα προσπάθησε να περάσει στο Μουντιάλ του Μεξικού. Ήρθε στο Καραϊσκάκη η Πορτογαλία, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος σε όλη την Ευρώπη, και τότε τους κερδίσαμε με σκορ 4-2. Ήταν η πρώτη μας καλή γνωριμία με τον Εουσέμπιο, αφού τον γνωρίζαμε μόνο από τα φιλμάκια στον κινηματογράφο. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση στην Ελλάδα. Στη ρεβάνς ήταν το 2-2 στην Πορτογαλία, όπου και μας ισοφάρισαν λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Όποτε πέφτει η Πορτογαλία μαζί μας, ακόμα και είναι ο Εουσέμπιο, ο Ρονάλντο ή ο Φίγκο, τα βρίσκει σκούρα απέναντί μας. Και σε άλλα σημαντικά παιχνίδια με τους Πορτογάλους, είτε είναι για προκριματικά για το Μουντιάλ ή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή φιλικά ματς είναι διαφορετική η αύρα μας με τους με εκείνους».
Για τις διακρίσεις του Εουσέμπιο
«Σε 313 παιχνίδια πρωταθλήματος πέτυχε 319 γκολ. Δηλαδή, αριθμοί που δημιουργούν… πονοκέφαλο. Πήρε τη Χρυσή Μπάλα το 1965 και ήταν δεύτερος το 1962 και το 1966. Στο τέλος της καριέρας του πήγε στην Αμερική, κάτι που έκαναν αρκετοί ποδοσφαιριστές της γενιάς του, όπως ο Πελέ και ο Μπεκενμπάουερ. Μάλιστα, κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα εκεί»
Για τα χαρακτηριστικά του
«Ο κόσμος βλέπει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής, όμως ο Εουσέμπιο ήταν ένας συνδυασμός ανάμεσα στον Ρονάλντο και τον Πελέ. Έμπαινε μέσα στην περιοχή και οι αντίπαλοι αμυντικοί πήγαιναν… άρρωστοι στα σπίτια τους. Έκανε πρωταθλήτρια την Μπενφίκα και μετά ακολούθησαν η Πόρτο, η Σπόρτινγκ και οι υπόλοιες. Επίσης, μετά ακολούθησαν ο ΠΑουλέτα, ο Φίγκο, ο Ρονάλντο. »
Για τον χαρακτήρα του ως άνθρωπος
«Μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος της πορτογαλικής Ομοσπονδίας. Με εξέπληξε όταν ήρθε το 2005 να δημιουργήσουμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών. Ήταν συγκλονιστικό για μένα, όμως ήρθαν και άλλοι πρώην παίκτες όπως ο Μπουτραγκένιο και ο Τόσακ. Μου άρεσε ο σεβασμός που έδειχνε σε όλους. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη και γιατί όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατάφερε να πάρει μόνος του μία χώρα και να ανεβάσει στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα».