Χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του μία ενθαρρυντική εμφάνιση στο φιλικό απέναντι στη Λάτσιο: για να αντλήσει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση εν όψει της νέας σεζόν, αλλά και για να συνδυάσει την επιστροφή στην ιστορική του έδρα με καλή απόδοση.

Και τα κατάφεραν οι «πράσινοι». Αφήνοντας πίσω τις προβληματικές, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας και της ανασταλτικής λειτουργίας, εμφανίσεις στα προηγούμενα φιλικά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Έδειξε δουλεμένη, με παίκτες που είχαν ξεκάθαρους ρόλους και καθήκοντα, απειλήθηκε ελάχιστα από τους Κυπελλούχους Ιταλίας και δημιούργησε κάποιους κινδύνους.

Οι περισσότεροι εκ των πολλών νέων (εντός κι εκτός εισαγωγικών) παικτών της ομάδας άφησαν καλές εντυπώσεις. Ο Σίλντενφελντ, αν και με ελάχιστες προπονήσεις, πρόσφερε στο ντεμπούτο του με την πείρα του ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα ανεβάζοντας και τον Κουτρουμπή. Ο Νάνο ήταν καλός ανασταλτικά και σωτήριος σε κάποιες επεμβάσεις του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Μαρινάκης κέρδισε το χειροκρότημα.

Ο Ντίνας ήταν και πάλι πολύ δραστήριος δημιουργώντας κινδύνους, ενώ ο Μπαϊράμι-αν και δεν του βγήκαν οι φάσεις-έδειξε κατά διαστήματα την ποιότητά του. Θετική παρουσία είχαν οι Αμπεΐντ και Καρέλης, που ήταν αρκετά μαχητικοί, αν κι όχι τόσο απειλητικοί. Ο Μέντες, αν και βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα τεστ, έδειξε όχι χρειάζεται ακόμη ματς για να βρει ρυθμό και να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ ο Μπεργκ παρότι ανέτοιμος είχε κάποιες κινήσεις που δείχνουν την ποιότητά του.

Ακόμη καλύτερος
Ασφαλώς τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά και στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Ειδικά για τους παίκτες που εντάχθηκαν πρόσφατα στην ομάδα ή/και προέρχονται από μεγάλη απραξία. Μην ξεχνάμε πως από την ενδεκάδα που ξεκίνησε χθες παίκτης «βασικός» ήταν μόνο ο Ζέκα. Συν τοις άλλοις, εκκρεμούν και κάποιες προσθήκες, ενός αριστερού εσωτερικού μέσου (με τον Ντάνιελ Πράνιτς να είναι βασικός στόχος), ενός αμυντικού χαφ (ο Μαχαμαντού Ντιαρά έχει στο «περίμενε» τον Αναστασίου) και πιθανώς ενός ακόμη φορ.

Πηγή: sport-fm.gr