Μετά τα φιλικά απέναντι στη Νις και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Χουμπ Στέφενς έβγαλε τα συμπεράσματα που ήθελε. Ο Ολλανδός προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από τους περισσότερους παίκτες και φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην ενδεκάδα που θα παρατάξει την ερχόμενη Τρίτη απέναντι στη Μέταλιστ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ας δούμε τα δεδομένα ανά θέση…

Τερματοφύλακας: Ο Γλύκος έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Χακόμπο. Είχε καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και σε πρώτη φάση τουλάχιστον δείχνει να έχει κερδίσει τον Στέφενς περισσότερο από τον Ισπανό.

Στόπερ: Ο Κατσουράνης θεωρείται ακλόνητος. Με την εμπειρία και την ποιότητά του είναι αποτελεσματικός και μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά. Φαβορί για να αποτελέσει τον παρτενέρ του είναι ο Βίτορ, που δείχνει αξιόπιστος και «δένει» καλά με το έτερο ήμισυ. Ο τραυματισμός του Λόπεθ τον έφερε λίγο πίσω, ενώ ο Κατσικάς μέχρι τώρα δείχνει να λογίζεται ως τέταρτος στόπερ.

Δεξί μπακ: Εδώ έχουμε την έκπληξη. Ο Κίτσιου ξεκίνησε ως μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά οι πολύ καλές εμφανίσεις του στα φιλικά τού δίνουν τον πρώτο λόγο για τη θέση του βασικού σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Ο Σκόνδρας, που αποκτήθηκε θεωρητικά σαν βασικός, δεν έχει ακόμη «αρπάξει» τις ευκαιρίες που έχει πάρει, ενώ στον Κωνσταντινίδη ίσως στοίχισε το γεγονός ότι έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Νέων στο Μουντιάλ της Τουρκίας.

Αριστερό μπακ: Εδώ ο Λίνο παίζει… χωρίς αντίπαλο. Παρά τα 36 χρόνια του παραμένει εγγύηση για τη θέση. Ο Σπυρόπουλος δείχνει επηρεασμένος από την απραξία του τελευταίου εξαμήνου κι ακόμη δεν έχει φορτσάρει.

Κεντρικά χαφ: Πολύ δύσκολα θα «σπάσει» το δίδυμο Τζιόλη-Λάζαρ. Οι δυο τους «δένουν» καλά, συνεργάζονται αρμονικά και προσφέρουν τρεξίματα αλλά και καλό μοίρασμα του παιχνιδιού. Ο Γκαρσία σε πρώτη φάση έρχεται από τον πάγκο αλλά σίγουρα υπολογίζεται πολύ η δυνατότητά του να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα, ειδικά με τα πολύ καλά στημένα του. Ο Κάτσε φαίνεται πως από αναντικατάστατος την περασμένη σεζόν ξεκινά από μειονεκτική θέση φέτος.

Μεσοεπιθετικοί: Ο Λούκας έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα, όσο και πίσω από τον φορ. Από εκεί κι έπειτα, ο Γεωργιάδης αρέσει πολύ στον Στέφενς, που πάντως δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά (όχι όμως για την ώρα σε ρόλο βασικών) τους Λόρενς και Ολίσε.

Σέντερ φορ: Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει με 4-2-3-1, ο Σαλπιγγίδης στην παρούσα φάση είναι φαβορί. Ο Βούκιτς λογίζεται σαν παίκτης πίσω από τον φορ ή σε περιφερειακό ρόλο σε 4-4-2. Ο Αθανασιάδης για την ώρα δεν έχει κερδίσει απόλυτα τον Στέφενς, ενώ ο Νέτσιντ δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, μιας και μετρά λίγες μέρες στην ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr