Λένε πως όλοι οι παίκτες έχουν δικαίωμα στο λάθος, εκτός από τον τερματοφύλακα. Γιατί εκείνου το λάθος θα φανεί περισσότερο απ’ όλα. Εκείνου το λάθος θα σβήσει ό,τι καλό μπορεί να έχει κάνει πριν ή να κάνει στη συνέχεια, εκείνου το λάθος δεν υπάρχει κανείς να το διορθώσει. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν ο μοιραίος παίκτης του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr θυμίζει πέντε προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες ο Έλληνας γκολκίπερ φανέρωσε τις αδυναμίες του με τη φανέλα του τριφυλλιού.

1. Η αδύναμη έξοδος…
Είχε σχεδόν δύο μήνες που είχε καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Τα τραγικά λάθη του Μάριο Γκαλίνοβιτς και η λαϊκή απαίτηση να μην παίζει ο Κροάτης γκολκίπερ έφεραν τον Αλέξανδρο Τζόρβα στη θέση που ονειρευόταν από παιδί. Εκείνη του βασικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα ματς που οι πράσινοι θέλουν να κερδίσουν για να αποσπαστούν του Ολυμπιακού, ο Έλληνας γκολκίπερ κάνει το πρώτο λάθος και δίνει την ευκαιρία τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ.


2. Ο λάθος υπολογισμός!

Στη Θεσσαλονίκη υπήρξε πάντα των άκρων. Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα κάνει ένα τραγικό λάθος στο 85’, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Ηρακλής δεν θα το εκμεταλλευτεί. Ο Παναθηναϊκός θα φύγει νικητής από το Καυταντζόγλειο κι ένα μήνα μετά, ο Έλληνας γκολκίπερ θα είναι ο λόγος που θα φύγει αήττητος από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Η εντυπωσιακή του διπλή επέμβαση στις 24/1/2010 θα κρατήσει το μηδέν για το τριφύλλι, όμως ένα μήνα μετά θα έρθει και πάλι μια λανθασμένη εκτίμηση.
Στην εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Τζόρβας δεν θα υπολογίσει σωστά την πορεία της μπάλας και οι πράσινοι θα βρεθούν στο 60ο λεπτό πίσω στο σκορ.


3. Πάρε-βάλε…

Λάθη δεν γίνονται μόνο με τα χέρια ή με το… μυαλό, αλλά και με τα πόδια. Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο δύο γκολ που δέχτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρεώθηκαν στον Αλέξανδρο Τζόρβα, ο Έλληνας γκολκίπερ συνέχισε τις επιπόλαιες ενέργειες. Στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Μάιντζ διώχνει απρόσεχτα τη μπάλα που χτυπάει στον Μπαμπανγκίντα και ο Νιγηριανός ανοίγει το σκορ για τη γερμανική ομάδα.


4. Κάτι μου θυμίζει…

Ο Παναθηναϊκός ζούσε ένα όνειρο και όχι άδικα. Είχε μόλις κερδίσει με 3-2 την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποδίδοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Συνεπώς, η μερίδα του λέοντος έπεφτε στο τρία ενεργητικό και όχι στο δύο παθητικό! Στο πρώτο γκολ, ωστόσο, που δέχτηκαν οι πράσινοι και με το οποίο είχε μειώσει η Ίντερ και σε 2-1 είχε αρκετά κοινά στοιχεία με το χθεσινό. Έμοιαζε ως προς την λανθασμένη αντίληψη του Αλέξανδρου Τζόρβα ότι θα βοηθούσε τον εαυτό του και την ομάδα του, πραγματοποιώντας έξοδο στο πλάι της περιοχής.

5. Στα δύο, ένα δώρο!
Στην Καβάλα, ουδείς ήταν σε καλή μέρα. Τα φώτα στράφηκαν κυρίως στα λάθη των Καντέ και Μπουμσόνγκ, που έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να είναι διαρκώς απειλητικοί για την εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα, ωστόσο ούτε ο Έλληνας γκολκίπερ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η πρώτη του λάθος (μη) έξοδος, πέρασε… ανώδυνα για τον Παναθηναϊκό αφού τουλάχιστον πρόλαβε να αποκρούσει και να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο το δις εξαμαρτείν…

Στη φάση του πρώτου γκολ των «αργοναυτών», ο Τζόρβας δεν αποδείχθηκε σοφός και έκανε το ίδιο λάθος, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει η Καβάλα. Το συγκεκριμένη ματς έκλεισε με μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση του 28χρονου πορτιέρο που… έσωσε τον Παναθηναϊκό δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί η ισοφάριση.

Πηγή: gazzetta.gr