Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε συνέντευξή του σε έντυπο της Λατινικής Αμερικής, παραδέχθηκε πως ήταν σκληρό για τον ίδιο το ότι σταμάτησε την μπάλα, πλην όμως διευκρίνισε πως θα ρίσκαρε πολύ αν θα συνέχισε ν’ αγωνίζεται.

Δηλώσεις στο DiarioShow.com έκανε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός χαφ είπε πως λογικά θ’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, χωρίς να ξέρει όμως ακόμα το τι θα κάνει ενώ αναφέρθηκε στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας και στο πρόβλημα υγείας του.

– Πώς αποφάσισες να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

Ήταν κάτι πολύ απρόσμενο για μένα. Δεν είχα καθόλου συμπτώματα. Έκανα 6 μήνες θεραπεία, όμως συνέχισα να προπονούμαι για λίγο. Μετά τη θεραπεία μίλησα με τους γιατρούς και είδα πως θα ήταν μεγάλο ρίσκο αν συνέχιζα να παίζω σε πολύ υψηλό επίπεδο, από τη στιγμή που θα επέφερα πιο μεγάλη πίεση στα νεφρά μου. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έχω μία οικογένεια πίσω μου και δεν άξιζε να τα ρισκάρω όλα.

– Ήταν μία δύσκολη απόφαση για σένα, από την στιγμή που είσαι μόλις 30 ετών;

Ήταν σκληρό, γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αλλά ευτυχώς είχα δίπλα μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα έτσι. Εξάλλου ακόμη και αν έγινε πιο γρήγορα αυτό, πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις. Είχα μία 13χρονη καριέρα, όπου ποτέ δεν είχα μεγάλο τραυματισμό. Είχα την τύχη να παίξω σε μεγάλες ομάδες, να πάρω τίτλους και να παίξω στην Εθνική. Όλα αυτά με γεμίζουν υπερηφάνεια.

– Πότε θα γυρίσεις στην Αργεντινή;

Σύντομα. Θα τακτοποιήσω κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μετά θα περάσω τον χρόνο μου με την οικογένειά μου.

– Ποιές είναι οι πιο καλές αναμνήσεις από την καριέρα σου;

Σε όλες τις ομάδες που έπαιξα είχα αξέχαστες στιγμές. Το ντεμπούτο μου στην Εστουδιάντες ήταν πολύ σημαντικό για μένα, αφού είμαι φαν της ομάδας και πάντα ονειρευόμουν να παίξω εκεί. Επίσης έπαιξα 10 χρόνια στην Ευρώπη, πήρα αρκετούς τίτλους και κατάφερα ν’ ανέβω σκαλοπάτι, σκαλοπάτι μέχρι τη μεγάλη Εθνική.

– Πώς είναι η ζωή σου τώρα;

Τώρα απολαμβάνω τη ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και ξεκουράζομαι. Μετά θα σκεφτώ το τι θα κάνω.

– Θέλεις να μείνεις στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Ναι, πιθανώς θα συνεχίσω να σχετίζομαι με το ποδόσφαιρο. Από τα 4 μου χρόνια ασχολούμαι μ’ αυτό. Είμαι γιος παλιού ποδοσφαιριστή. Όλη η οικογένειά μου ασχολείται με την μπάλα. Θα δούμε από ποια θέση θ’ ασχοληθώ και πότε. Θα τα δούμε αυτά μετά.

πηγή: gazzetta.gr