Ο περισσότερος κόσμος τον γνώρισε από την εξαετή θητεία του με τα χρώματα της Τσέλσι, στην οποία αγωνίστηκε σε 156 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 36 γκολ. Από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στη Λιλ, με την οποία έχει κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο Σάλομον Καλού, μιλώντας σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ξεκαθάρισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα του ψηλά στο Σαμπιονά και όχι να επιστρέψει στην Αγγλία.

«Η ομάδα παλεύει για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, αν και ρίχνουμε… κλεφτές ματιές και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που θέλω στην παρούσα φάση είναι να προσφέρω τα πάντα για να εξασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όσα ακούγονται περί μεταγραφής μου το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν με απασχολούν. Πρόκειται για φήμες και τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο Καλού.

Οι ομάδες που φέρονται να έχουν προσεγγίσει τη Λιλ, προκειμένου να αποκτήσουν τον πρώην παίκτη της Τσέλσι είναι αρκετές. Ο ίδιος, πάντως, δεν δείχνει να γνωρίζει κάτι. «Δεν μπορώ να ελέγξω όσα γράφονται και ακούγονται. Κανείς δεν με έχει ενημερώσει από τη διοίκηση, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής μου. Εξάλλου εγώ επιθυμώ να σεβαστώ και να τιμήσω το συμβόλαιο που υπέγραψα και λήγει το 2016. Αν και στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν σε ελάχιστο χρόνο, εγώ σκοπεύω να παραμείνω στη Λιλ για χρόνια», τόνισε ο Σάλομον Καλού.

Πηγή: sport-fm.gr