Κανένα νομικό πρόβλημα δεν θα υπάρξει για το πρότζεκτ του Βοτανικού, για τη δημιουργία γηπέδων του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, εκτιμά ο Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, «το μόνο που χρειάζεται το πλάνο είναι νέα περιβαλλοντολογική μελέτη».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όταν διάβασα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τον Βοτανικό, όπου έχει δάκρυα μου ερχόταν να τρελαθώ. Θα σας φωτοτυπήσω όλα τα πρακτικά από τις συζητήσεις από το 2007 μέχρι το 2008, όταν έφυγε από το Δημοτικό Συμβούλιο και με συγκεκριμένες προσφυγές σταμάτησαν την εξέλιξη της Διπλής Ανάπλασης. Εκείνο που ενδιέφερε τον φίλαθλο ήταν το γήπεδο, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα υπήρχε η Διπλή Ανάπλαση για την Αθήνα».

«Νομικά, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι Τσιπραίοι. Μπορεί να βρουν ξανά κορμοράνους. Ελπίζω να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Μπορεί να βρει κάτι άλλο να πει και δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη», υπογράμμισε μέσω του Σπορ FM.

Όπως είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Κακλαμάνης, «είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, πήγαινα σε συγκεκριμένη θύρα στο Καραϊσκάκη και από τότε που ασχολήθηκα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού μου έκοψαν την καλημέρα και δεν ήθελαν ο αντίπαλος να αποκτήσει έδρα. Παλιότερα είχαμε Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας, όπου δενόμασταν συναισθηματικά μαζί τους και όλη αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει πάρα πολύ.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έγιναν εκείνη την περίοδο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό. «Τότε αναγκάστηκα να πάρω τον ίδιο τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ενώ μίλησα και με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Και ήρθαν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που έλεγε Παναθηναϊκός και δάκρυζε. Μετά ακολούθησε η πολυμετοχικότητα και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα…».

Για να συμπληρώσει: «Είχαν υπάρξει δύο μεγάλες χορηγίες του κ. Βωβού, οι οποίες ήταν υπέρ του γηπέδου. Στη συνέχεια, πήγαμε στο πρότζεκτ που θα έκανε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, θα ήταν στην κατοχή της για 49 χρόνια και μετά θα περνούσε στον δήμο. Ξεπεράστηκαν τότε όλα τα προβλήματα, ο νόμος του συνέδεε και είχε ψηφιστεί το 2006».

Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «εκείνο που κατά την άποψή μου λείπει, αλλά είναι τυπικό, είναι νέα περιβαλλοντολογική μελέτη για το γήπεδο μπάσκετ. Τότε η κυβέρνηση είχε δώσει 33 εκατ. ευρώ για να περάσει στα χέρια του δήμου η συγκεκριμένη έκταση και να προχωρήσει το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης. Από άποψη δήμου και της οικογένειας του Παναθηναϊκού, ή νομικά, μπορεί να πάει και γρηγορότερα. Εκείνο που μένει είναι η χρηματοδότηση της ιστορίας, με ποιους θα συνεργαστεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού και ήδη ξέρω πως ενδιαφέρον για να αγοραστεί το κτίριο του Βωβού».

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την ελπίδα του «να βρεθεί λύση για την ομάδα της πόλης των Αθηνών, η οποία πρέπει να έχει το δικό της γήπεδο κι ας μου έκοψαν την καλημέρα».