Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο Μουντομπάσκετ της Τσεχίας (χθες έχασε από τις ΗΠΑ) γνώρισε σήμερα η εθνική ομάδα των γυναικών, αυτή την φορά από τη Γαλλία με 69-55. Για να προκριθεί, πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη Β΄ φάση της διοργάνωσης (ως τρίτη) θέλει μόνο νίκη στην αυριανή αναμέτρηση με τη Σενεγάλη (21:15).

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-23, 51-40, 69-55

Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. «Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε με μία ψηλή ομάδα σε σχέση με εμάς. Στο μπάσκετ πρέπει να σκοράρεις όχι να παίζεις μόνο άμυνα. Στη επίθεση είχαμε πρόβλημα και η Μάλτση δεν μπήκε δυνατά και την πίεσαν πολύ. Χρειαζόμασταν σκορ και από τις άλλες παίκτριες. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι με τη Σενεγάλη που από την αρχή ο στόχος μας είναι να το κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Η αρχηγός της Εθνικής Δήμητρα Καλέντζου τόνισε: «Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Τίποτα δεν πήγε καλά από αυτά που είπαμε στην προπόνηση. Όταν παίζεις με την πρωταθλήτρια Ευρώπης πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά. Εμείς σήμερα δεν τα καταφέραμε».