Δύο άνετες νίκες και μία ισοπαλία συνθέτουν την μικρή ως τώρα παράδοση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Με «όπλο» την έδρα του και τον πύρινό του κόσμο θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση να ποντάρουν για πρώτη φορά σε επίσημο φετινός εντός έδρας τους παιχνίδι στην θερμή συμπαράσταση των πιστών τους οπαδών, αφού εξέτισαν την ποινή, που «κουβαλούσαν» από πέρυσι και καλούνται να διευρύνουν το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών.

Μία ενδεχόμενη νίκη, η οποία δεν αποκλείεται (σ.σ. εφόσον τους ευνοήσουν και τα άλλα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής) να φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η παράδοση, που έχουν «χτίσει» οι Πειραιώτες με αντίπαλο τους Αρκάδες είναι μικρή, αφού αριθμεί μόλις τρεις αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός πάντως, σε σύνολο τριών αναμετρήσεων στο φαληρικό στάδιο μετράει δύο άνετες νίκες (3-0 και 3-1) και μία ισοπαλία (1-1) στην «παρθενική» χρονιά του Αστέρα Τρίπολης στα σαλόνια της Super League.

Στα αξιοσημείωτα, περνάει επίσης το γεγονός ότι όλοι οι αγώνες που έχουν φιλοξενηθεί στο Καραϊσκάκη, έχουν διεξαχθεί το Σάββατο. Κάτι, που θα επαναληφθεί και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν…

Τον «πόνεσε» ο Καρντόσο…

Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης δεν αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις στους «ερυθρόλευκους». Ήταν την 1η Μαρτίου 2008, τέσσερις ημέρες πριν από τον επαναληπτικό του 0-0 του Καραϊσκάκη κόντρα στην Τσέλσι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου, όταν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωθεί σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία 1-1 από τους «κυανοκίτρινους», η οποία προς στιγμή του είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην πορεία του προς την κατάκτηση του νταμπλ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, το απέκτησε ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, ο οποίος δέκα ημέρες αργότερα αποχώρησε από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, παρά την εκτός έδρας νίκη, που ακολούθησε στην Βέροια με 1-0, κόντρα στην τοπική ομάδα…

Για να επιστρέψουμε σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ από τα … αποδυτήρια, αφού μόλις στο 2′ είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ζούλιο Σέζαρ από «συστημένη» σέντρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αλλά ο Αστέρα Τρίπολης πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη σ’ ένα «ξερό ¬ σουτ του καλύτερού του παίκτη Οράσιο Καρντόσο στο 33′.

Ανατροπή με Γκαλέτι, Ντάρκο

Συγκλονιστικό από κάθε άποψη ήταν το εναρκτήριο παιχνίδι της περιόδου 2008-09, όπου ο Ολυμπιακός με ηγέτη και σκόρερ τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, που πέτυχε τα δύο από τα τρία συνολικά τέρματα των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του στις εγχώριες διοργανώσεις. Μια χρονιά, που σημαδεύτηκε από ένα ακόμη νταμπλ, με τους Πειραιώτες να έχουν στον πάγκο τους τον σημερινό τους προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στην χώρα μας.

Σε εκείνο το ματς, που άνοιξε την αυλαία της σεζόν και συγκεκριμένα, στις 30 Αυγούστου 2008, ο Ολυμπιακός προερχόταν από τον τραγικό αποκλεισμό του από την Ανόρθωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αναζητούσε εσπευσμένα ένα καλό ξεκίνημα που θα του … γιάτρευε τις πληγές που του άνοιξε η κυπριακή ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες αφού προηγήθηκε με την λήξη του πρώτου μέρους χάρη σ’ ένα εύστοχο πέναλτι του ΝτάνιελΤσέζαρεκ (45′), αλλά οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος και με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι σε καταπληκτική βραδιά έκανα την ολική επαναφορά. Αρχικά ο Αργεντινός μέσος με ένα σουτ – κεραυνό στο 61′ έφερε το ματς στα ίσια, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα (64′) και να αξιοποιήσει το πέναλτι, που κέρδισε ο Σεμπάστιαν Λέτο και να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο 83′ αξιοποιώντας ιδανική 50άρα μπαλιά
σέντρα του Ντιντιέ Ντομί!!!!

«Τριάρα» με «μαγεία» Ζαϊρί

Στο παιχνίδι της περυσινής περιόδου, το οποίο διεξήχθη στις 17 Οκτωβρίου 2009 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έτυχε να πιάσει την καλύτερή του απόδοση στη διάρκεια της σεζόν, που τελείωσε με άσχημο τρόπο και να φτάσει σε μία εμφατική νίκη με 3-0.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, πάντως, στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ντιόγκο, που έμεινε για πέντε μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Σαφέστατα, μία από τις πολλές ατυχίες της περυσινής σεζόν…

Με τον Ζίκο στην άκρη του πάγκου τους οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με όμορφο πλασέ του Όλοφ Μέλμπεργκ στο 35′, για να διευρύνουν την νίκη τους στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά στο 53′ ο Κώστας Μήτρογλου με μία κοντινή προβολή ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ζαουάντ Ζαιρι. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός «τιμώρησε» την προηγούμενή του ομάδα μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ στο 67′ λεπτό.

Πηγή: gazzetta.gr