Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιάννης Σπανός,  εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sentra 103,3 ενώ ξεκαθάρισε ότι όταν έρθει η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, η ομάδα θα «ανέβει» αγωνιστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διαιτησία: «Θεωρώ ότι οι παράγοντες πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Ήδη άθελά μας έχουμε ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των λαθών και έχουν δικαίωμα και οι διαιτητές να κάνουν λάθη.

Οι παράγοντες από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κοιτάξουμε να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας και να κοιτάξουμε πως θα παρέχουμε στους φιλάθλους καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις και ανέσεις και πως θα περιορίσουμε τα φαινόμενα βίας. Σαφώς είναι σημαντικό κομμάτι η διαιτησία αλλά πρέπει να αποφορτίσουμε το κλίμα. Η διαιτησία έχει γίνει το εύκολο άλλοθι για τους παράγοντες».

Για τον ρόλο της ΕΠΟ, αλλά και τις «φωνές» των παραγόντων για τα λάθη των διαιτητών:
«Φυσικά θέλει βελτίωση η διαιτησία, αλλά υπάρχει η ΕΠΟ και πρέπει να την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της και να θα θωρακίσει την διαιτησία. Τα λάθη πρέπει να τιμωρούνται, αλλά το να φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε καρατόμηση διαιτητών είναι άκομψο.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά γίνονται για τις εντυπώσεις και ότι υπάρχει ένα παιχνίδι εξουσίας. Το φαινόμενο που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή να φωνάζουν αυτοί οι οποίοι μόνιμα από τη σύσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ευνοούμενοι, δηλαδή οι μεγάλοι, καταντάει κουραστικό.

Νομίζω ότι πλέον η διαιτησία είναι ένα εύκολο άλλοθι από τους παράγοντες για να δικαιολογήσουν μια αποτυχία τους. Έχουν, βέβαια, γίνει κάποια σοβαρά λάθη τα οποία κρίνουν το αποτέλεσμα. Η ΕΠΟ έχει πάρει τις αποφάσεις της και τιμωρεί αυτά τα περιστατικά και τα λάθη. Από εκεί και πέρα όμως δεν δέχομαι την απαίτηση του οποιουδήποτε παράγοντα να ζητά την καρατόμηση των διαιτητών.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντικαταστήσουμε τους διαιτητές που ζητάμε να καρατομηθούν. Αν κάθε παράγοντας που αδικείται η ομάδα του βγαίνει και λέει αυτούς που δεν θέλει, θα μας παίζουν μόνο συγκεκριμένοι διαιτητές. Αλλοιώνεται η μορφή και ο χαρακτήρας του πρωταθλήματος».

Για τον λόγο που δεν έχει πάρει θέση στις τελευταίες εξελίξεις: «Η φιλοσοφία μου είναι να κάνω πρώτα την αυτοκριτική μου, να κοιτάω τι γίνεται μέσα στους κόλπους της ομάδα μου και ύστερα θα ψάξω να βρω αν η διαιτησία έχει επηρεάσει κάποιο αποτέλεσμα.

Με το να φωνάζουμε και να κάνουμε κρίσεις κατά της διαιτησίας δημιουργούμε περισσότερο ψυχολογικό βάρος στους διαιτητές. Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να θωρακίσει την διαιτησία και να την κάνει καλύτερη. Στην επιτροπή διαιτησίας πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρά στελέχη, με εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να είναι στον τομέα του».

Για το αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαιτησία: «Φυσικά και υπάρχει λύση και νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η διαιτησία έχει κάνει πρόοδο. Σαφώς γίνονται λάθη αλλά δεν έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος. Βασικό είναι να υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ των παραγόντων. Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ γνωρίζει, σύμφωνα με το πλάνο που επιτάσσει η UEFA για την επιμόρφωση των διαιτητών, πως θα μπορέσει να κάνει καλύτερη την διαιτησία. Δεν πρέπει να επικεντρώνουμε όλο το πρόβλημα του ποδοσφαίρου στην διαιτησία».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ατρομήτου:
«Οι πρώτες αγωνιστικές, από πλευράς αποτελεσμάτων δεν ήταν ικανοποιητικές για την ομάδα μας. Θεωρώ όμως ότι και στα τρία παιχνίδια δεν ήμασταν κατώτεροι από τους αντιπάλους μας. Απλά για κάποιες λεπτομέρειες που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ και στις δυνατότητες της ομάδας και στην δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο. Θεωρώ ότι όπως και πέρσι, που πήραμε σχετικά αργά μπρος σαν ομάδα, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό, θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Στη συνέχεια θα πάρουμε και τ’ αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τον στόχο της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Την προηγούμενη περίοδο πήραμε την έβδομη θέση και δεν μπορούμε φέτος να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από αυτό. Δεν συζητάμε για θέμα σωτηρίας όταν η ομάδα έχει τον ίδιο κορμό, και έχει κάνει ποιοτικές προσθήκες, με ποδοσφαιριστές που στα πρώτα δείγματα γραφής φαίνεται ότι θα μας βοηθήσουν. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια νίκη για να πάρει μπρος και στο τέλος του πρωταθλήματος θα έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει».

Πηγή: gazzetta.gr