Η ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες ότι ο Μανόλο Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του, συνοδευόμενος μάλιστα και με το τεχνικό του επιτελείο. Οι «κιτρινόμαυροι» αποχαιρέτησαν με μια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για τον σύλλογο.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο και ευχαριστεί θερμά για την τρίτη κατά σειρά θητεία του στην ομάδα μας. Ο Ισπανός προπονητής, με 145 αγώνες στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αποτελεί δεδομένα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ και από τους πλέον επιτυχημένους τεχνικούς, με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011 και του πρωταθλήματος το 2018.

Σε ευχαριστούμε για όλα, Μανόλο! Με τις πιο θερμές ευχές από ολόκληρη την κιτρινόμαυρη οικογένεια για απόλυτη επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής σου καριέρας!

Amigos para siempre, Manolo!», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, που ανοίγει τον δρόμο για την επισημοποίηση της έναρξης συνεργασίας με τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα την ομάδα.

Παράλληλα, Ένωση δείχνει αρκετά δραστήρια και στις μεταγραφικές υποθέσεις που την απασχολούν, με το ζήτημα του στόπερ να είναι σε πρώτο πλάνο. Μάλιστα, σε πολύ καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται η υπόθεση του Σεμπάστιαν Φόλμεν. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», οι επαφές ανάμεσα στον Σουηδό στόπερ και τον ελληνικό σύλλογο είναι προχωρημένες.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή 27 ετών, ύψους 1,88 μέτρα, ο οποίος ταχύς παρά το μέγεθός του. Από το 2016 αγωνίζεται στην Ντιναμό Μόσχας, αλλά το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Είναι ένας δυνατός, γρήγορος και αθλητικός παίκτης που αυτήν τη σεζόν μετρά 22 συμμετοχές. Εάν, μάλιστα, η περίπτωσή του προχωρήσει, δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τον «δικέφαλο» και η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες. Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλα ονόματα στη λίστα, αλλά σε δεύτερο πλάνο…

Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση στην Περσέπολις για τον Αλί Αλιπούρ, όπως και στον ίδιο τον παίκτη. Πρόκειται για 23χρονο διεθνή φορ, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λυμπερόπουλου. Έχει 13 γκολ σε 28 αναμετρήσεις πρωταθλήματος φέτος, αλλά και δύο σε έξι συμμετοχές στο ασιατικό Champions League. Πέρυσι είχε 19 γκολ σε 28 εμφανίσεις και άλλα 5 στο ασιατικό Champions League.