Το όνομά που «παίζει» έντονα για τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες είναι του Ζερεμί Ματιέ. Μάλιστα, η αποχώρησή του έμπειρου Γάλλου αμυντικού από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεδομένη, αλλά φαίνεται πως η υπόθεση μπορεί να έχει ανατροπή.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, τονίζεται πως ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση ειδικής ρήτρας, η οποία του επιτρέπει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της τον παίκτη για άλλη μία σεζόν.

Ωστόσο, η υπόθεση του κεντρικού αμυντικού δεν περιλαμβάνει μόνο το όνομα του Ματιέ, καθώς στην «ερυθρόλευκη» λίστα υπάρχει και αυτό του Μάρτιν Σκρτελ. Παράλληλα, φαίνεται να προχωράει και η περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά, για τον χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Κόκκινο Πρωταθλητή», οι Πειραιώτες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των δύο υποθέσεων, αφού το τουρκικό πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους. Μάλιστα, δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα κάνουν λόγο για λύση της συνεργασίας τους με την Φενέρμπαχτσε και πως ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης αναζητά ήδη τους αντικαταστάτες τους. Μάλιστα, φημολογείται πως για τον βραχύσωμο Γάλλο ενδιαφέρονται οι Μαρσέιγ και Αλ Ιτιχάντ.

Πάντως, η ρήτρα με την οποία η Φενέρ μπορούσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βαλμπουενά ακυρώθηκε, κάτι που σημαίνει πως και τόσο εκείνος όσο και ο Σκρτελ θα μείνουν ελεύθεροι τον επόμενο μήνα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε συνεχείς επαφές, προκειμένου να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ομάδων που ενδιαφέρονται για τους δύο παίκτες, όταν οι μεταγραφές φτάσουν στην τελική τους ευθεία.