Φωνακλάς, με περίεργα παραδείγματα, ιδιαίτερα εργατικός και ρεαλιστής. Αυτές είναι οι εντυπώσεις που αφήνει ο Φάμπρι από τις πρώτες μέρες δουλειάς του στον Παναθηναϊκό.

Για τις προπονητικές του ικανότητες μένει να φανεί αν θα πείσει. Αυτό για το οποίο δεν αμφιβάλει κανένας μέχρι τώρα για την περίπτωση του Φάμπρι, είναι πως πρόκειται για έναν αν μη τι άλλο πολύ παραστατικό προπονητή. Προσπαθεί με παραδείγματα να δείξει στους παίκτες του τι ακριβώς ζητεί από αυτούς.

Σε μια από τις πρώτες του προπονήσεις είχε μιλήσει στους παίκτες του για ένα κάστρο, που καλούνται να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου απέναντι στους εχθρούς. Πριν το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα δανείστηκε στοιχεία από το… ζωικό βασίλειο. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το μηδέν. Να έχουμε τον έλεγχο της περιοχής. Να καθορίζουμε εμείς την περιοχή μας και να κάνουμε τα πάντα για να την προστατεύσουμε. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει και να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι. Όπως κάνουν τα αρσενικά λιοντάρια, γύρω από τα θηλυκά. Δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει και να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους», τους είπε.

Όσο για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι παίκτες; Μιλούν για έναν εργατικό άνθρωπο, ιδιαίτερα εκδηλωτικό και αρκετές φορές εκρηκτικό, όπως στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιοι, ωστόσο, αμφιβάλλουν για το αν μπορεί να ηγηθεί μίας ομάδας που φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό. Ο 57χρονος τεχνικός δεν ψάχνει δικαιολογίες και ελαφρυντικά (όπως φάνηκε από ότι δεν στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων) κι έχει αντιληφθεί πως πρέπει να αλλάξει πολλά στην ομάδα. Πώς; Μόνο με δουλειά. Έτσι για σήμερα και αύριο έχει ορίσει διπλές προπονήσεις στην Παιανία, με τους παίκτες να μην αποχωρούν από το προπονητικό κέντρο αλλά να μένουν σε αυτό μεταξύ των δύο προγραμμάτων.

Πηγή: sport-fm.gr