Μπορεί η επιστροφή του Γιάννη Μπουρούση στο ΣΕΦ να συγκεντρώνει τα βλέμματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι την Παρασκευή (21:00, Νοvasports 2), όμως τα… αυτιά όλων στο «στρατόπεδο» των «ερυθρολεύκων» θα είναι στο παιχνίδι του Κάουνας όπου η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Εφές. Η ομάδα του Μπαρτζώκα θέλει νίκη δική της και ήττα των Λιθουανών για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας πλέον ανεβάσει πολύ ψηλά τα στάνταρ απόδοσής του, θέλει την νίκη και είναι το φαβορί για να την πάρει αλλά δεν του φτάνει… Θα ελπίζει σε «διπλό» των Τούρκων στο Κάουνας, που θα τον φέρει στην πρώτη θέση του ομίλου κάτι που αποτελεί στόχο, όσο και αν στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα η πρωτιά.

Από την άλλη πλευρά, η Αρμάνι παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση. Δεν της φτάνει όμως η νίκη στο ΣΕΦ. Θα πρέπει αυτή να συνδυαστεί με νίκη της Τσεντεβίτα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι το έργο των Ιταλών.

Από εκεί και πέρα, η παρέα του Φώτση και του Μπουρούση δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, θέλοντας και μίας μορφής εκδίκηση για το εμφατικό «διπλό» των «ερυθρολεύκων» στο Μιλάνο, που σήμανε και την… αντεπίθεση τους στην διοργάνωση.

Γεμάτο θα είναι και το οπλοστάσιο του Γιώργου Μπαρτζώκα καθώς όλοι οι παίκτες του είναι καλά και έτοιμοι για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Οι δύο δρόμοι

Ο Ολυμπιακός εφόσον κερδίσει την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις χάσει στο Κάουνας από την αδιάφορη Αναντολού Εφές, τερματίζει πρώτος και πηγαίνει στο πέμπτο γκρουπ μαζί με τον Παναθηναϊκό και τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Άλμπα Βερολίνου και Μπάμπεργκ. Σε κάθε άλλη περίπτωση (αν χάσει ή αν κερδίσει και ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις νικήσει την Εφές) τερματίζει δεύτερος και πηγαίνει στο έκτο γκρουπ αποφεύγοντας τον ελληνικό εμφύλιο. Στο έκτο γκρουπ υπάρχουν ήδη Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και μία από τις Κάχα Λαμποράλ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Τσεντεβίτα.

Όσο για την προϊστορία των δύο, ο Ολυμπιακός έχει τον πάνω χέρι και αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Διαβάστε περισσότερα.

Σύγκριση ομάδων (μ.ο)

Ολυμπιακός – Αρμάνι

78.4 πόντοι 75.4
36.1 Ριμπάουντ 30.3
10.1 Επιθ. Ριμπάουντ 8.4
26.0 Αμυν. Ριμπάουντ 21.9
16.3 Ασίστ 15.0
6.0 Κλεψίματα 5.9
3.0 Τάπες 1.8
14.0 Λάθη 13.4
50.7% 2π 49.2%
40.4% 3π 39.6%
75.8% Βολές 74.2%
88.6 index 74.4

Πηγή: sport-fm.gr