Ρεκόρ στις εκτός έδρας νίκες για οποιοδήποτε «ζευγάρι» αντιπάλων στην ιστορία της Α’ Εθνικής σημείωσε ο Παναθηναϊκό, με τη χθεσινή του επικράτηση επί του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έφτασαν τις τριάντα νίκες στην Νέα Σμύρνη και πρόκειται μία εντυπωσιακή παράδοση. Πρωταθλητής χειμώνα χωρίς να ισοβαθμεί με άλλη ομάδα για 18η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. 2122 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να αντικρίσει κόκκινη κάρτα ο Ματέους Βιβιάν.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 13ης αγωνιστικής

Ρεκόρ στις εκτός έδρας νίκες για οποιοδήποτε «ζευγάρι» αντιπάλων στην ιστορία της Α’ Εθνικής σημείωσε ο Παναθηναϊκός, με τη χθεσινή του επικράτηση επί του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έφτασαν τις τριάντα νίκες στη Νέα Σμύρνη και πρόκειται μία εντυπωσιακή παράδοση. Την επίδοση, όμως, του «τριφυλλιού» είναι πιθανό να ισοφαρίσει σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός, ο οποίος αυτή τη στιγμή μετράει 29 νίκες στην έδρα των Νεοσμυρνιωτών.

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός έχει 11 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 12 ματς ανεξαρτήτου έδρας. Η τελευταία ήττα του «τριφυλλιού» χρονολογείται στις 15 Δεκεμβρίου 2007, όταν είχε φύγει με το 1-0 από τη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, στις επτά από τις έντεκα αυτές νίκες των «πρασίνων» το σκορ ήταν ίδιο με χθες: 2-1!

Καλή παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο έχει και ο Αντώνης Πετρόπουλος. Το προηγούμενο παιχνίδι που είχε βρει δίχτυα ο 26χρονος επιθετικός, και μάλιστα δύο φορές, ήταν τον περασμένο Απρίλιο πάλι απέναντι στους «κυανέρυθρους» (3-0 στο ΟΑΚΑ). Επίσης, ένα γκολ είχε πετύχει σε βάρος του Πανιωνίου Πανιώνιο είχε βάλει τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

502 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ χρειάστηκε να περάσουν για να μπορέσει ο Αστέρας Τρίπολης να «ματώσει» αντίπαλα δίχτυα. Η τελευταία φορά που είχαν σκοράρει οι Αρκάδες ήταν από την 3η αγωνιστική και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (ήττα 2-1) στην Τούμπα, όμως προχθές ο Καλαντζής πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στα Πηγάδια για τους φιλοξενούμενους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τελευταίο τέρμα του Χρήστου Καλαντζή ήταν πάλι κόντρα στην Ξάνθη. Ο 30χρονος φορ, φορώντας τη φανέλα της Κέρκυρας, είχε σκοράρει σε βάρος της ακριτικής ομάδας στη νίκη με 2-0 σκορ.

Δέκα γκολ στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε χθες ο Λουκάς Βύντρα. Ο διεθνής μπακ έχει σκοράρει άλλες δύο φορές την φετινή σεζόν και προλαβαίνει να βελτιώσει την ατομική του επίδοση σε μία χρονιά. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2009/10 είχε σημείωσε τέσσερα τέρματα.

2122 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να αντικρίσει κόκκινη κάρτα ο Ματέους Βιβιάν. Η τελευταία φορά που είχε αποβληθεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2007 και ήταν στο ματς της Γκρενόμπλ κόντρα στην Αμιάν (0-1). Εκτοτε, είχε 146 παρουσίες σε αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να αποβληθεί, κάτι αξιοσημείωτο για κεντρικό αμυντικό.

Με το αμφιλεγόμενο γκολ του Γιάννη Σκόνδρα, ο Άρης έφτασε τις 450 ισοπαλίες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρωταθλητής χειμώνα χωρίς να ισοβαθμεί με άλλη ομάδα για 18η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Από τις 17 προηγούμενες, οι Πειραιώτες κατέκτησαν τελικά τον τίτλο τις 16 φορές, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο 2003-04 όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούν και το ρεκόρ αποτελεσματικότητας του 1966-67, όταν τελείωσαν τον πρώτο γύρο με 13 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ρεκόρ στις διαδοχικές νίκες στην Α’ Εθνική σημείωσε ο Λεβαδειακός. Με αυτήν επί της Κέρκυρας έφτασε τις τέσσερις και έτσι άφησε πίσω του τη μέχρι χθες καλύτερη επίδοσή του, που ήταν τρεις σερί νίκες από το 1987-88, το 2007-08 και το 2011-12.

Τις 300 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες συμπλήρωσε ο Ηλίας Ιωάννου, ο οποίος μετράει 14 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο 33χρονος επιθετικός έχει 199 παρουσίες στην Α’ Εθνική και οι υπόλοιπες είναι στη Β’ Εθνική.

«Πελάτισσα» του Παναγιώτη Κόρμπου έχει γίνει η Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, ο …χρονος … έχει πετύχει τρία γκολ στην Α’ Εθνική απέναντι στους Φαίακες και όλα είναι με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Υπενθυμίζετια ότι την περσινή σεζόν ο παίκτης των Βοιωτών είχε σκοράρει και στην εντός έδρας νίκη με 4-3 και στην ήττα με 3-2 στην Κέρκυρα.

Εννέα αγώνες εντός και εκτός έδρας (πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) μετράει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Βέροια, μετά το χθεσινό 0-0 των δύο ομάδων. Η τελευταία νίκη της «βασίλισσας του Βορρά» ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 1988 με 2-1, όταν είχε στην ενδεκάδα τον Ανδρέα Καλτσά, πατέρα του Νίκου, ο οποίος ήταν μοιραίος χθες (έχασε πέναλτι)!

Πηγή: sport-fm.gr