Πολλά τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, που ψαλίδισε τη διαφορά από την πρώτη πεντάδα. Ωστόσο τα δυσκολότερα έρχονται για τους «πράσινους», που μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα έχουν την ευκαιρία να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο για την αγωνιστική τους άνοδο, αντιμετωπίζοντας την Τότεναμ στο Λονδίνο και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» αποδίδοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και στην επανάληψη, συνέχισαν επιτυχώς την προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος και ήδη απέχουν δύο βαθμούς από την τέταρτη και πέμπτη θέση, πέντε από την τρίτη και έξι από τη δεύτερη, καθώς όλοι οι προπορευόμενοι (πλην του Ολυμπιακού) είχαν απώλειες. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να μην αποτελεί εδώ και καιρό ρεαλιστικό στόχο, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και την πρωτιά στα play offs.

Δύο ματς, δύο ευκαιρίες

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στα μεγάλα ματς με Τότεναμ και Ολυμπιακό. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για το Europa League, όπου με νίκη ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης. Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Κουίνσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ κάποιες ελπίδες έχει και ο Πίντο. Αντίθετα, δεν υπάρχει ανησυχία για τον Χάρη Μαυρία που αποχώρησε από το χθεσινό ματς με κράμπες, αλλά και για τον Στέργο Μαρίνο που έμεινε χθες εκτός αποστολής λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο. Δεν αποκλείεται στο παιχνίδι του Λονδίνου ο Χουάν Ραμόν Ρότσα να επιλέξει ένα σχήμα με δύο αμυντικά χαφ τοποθετώντας τον Μαρίνο ή τον Σο δίπλα από τον Βιτόλο για να έχει περισσότερη πίεση στο κέντρο.

Όσο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Στον Παναθηναϊκό δεν το σκέφτονται ακόμη, παρότι το κίνητρο για νίκη είναι υψηλό. Προσεχώς θα ανακοινωθεί πότε θα κυκλοφορήσουν στα εκδοτήρια τα εισιτήρια για το ντέρμπι των «αιωνίων» που θα γίνει την Κυριακή (19:30), καθώς ήδη από το Σάββατο πωλούνται τα εισιτήρια μέσω ίντερνετ.

Πηγή: sport-fm.gr