«Νίκη πάση θυσία» είναι το σύνθημα του Παντελή Καφέ αναφορικά με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ τόνισε πως οι Κροάτες, είναι η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και οι τρεις βαθμοί πρέπει να κατακτηθούν από την «Ένωση».

Στο περιοδικό «Active» της «SportDay» μίλησε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παντελής Καφές με αφορμή την αναμέτρηση της «Ένωσης» με την Χάιντουκ Σπλιτ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο έμπειρος μέσος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την φετινή ευρωπαϊκή «περιπέτεια» της ΑΕΚ και τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ευκαιρία να ξεκινήσουν με νίκη εντός έδρας κόντρα στην θεωρητικά πιο ασθενέστερη ομάδα του ομίλου:

«Έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη εντός έδρας, απέναντι στη λογικά πιο αδύνατη αντίπαλο, σε σχέση με τις άλλες δύο. Αν τα καταφέρουμε, διότι τίποτα δεν είναι εύκολο, θα έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα που θα μας βοηθήσει για τη δυσκολότερη συνέχεια».

Μιλώντας για τους αντιπάλους, ο εκ των αρχηγών της «Ένωσης» ανέφερε:

«Η Ζενίτ είναι πολύ δυνατή, προχώρησε σε ακριβές μεταγραφές και έχει ενισχυθεί με πολύ καλούς παίκτες. Η Άντερλεχτ επίσης έχει μεγάλη εμπειρία, με συχνές παρουσίες στο Champions League, και είναι δεδομένο ότι δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο στον όμιλο. Και οι τρεις αντίπαλοι θέλουν προσοχή και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να αντεπεξέλθουμε. Νομίζω ότι η Ζενίτ έχει προβάδισμα και οι υπόλοιπες τρεις θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Όλα, βέβαια, θα κριθούν στο γήπεδο. Μπορούμε να τα πάμε καλά και στους τρεις στόχους. Κάθε διοργάνωση είναι σημαντική για μας και οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο Europa League. Να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να προχωρήσουμε και να διακριθούμε».

Ο Παντελής Καφές θεωρεί καλή τη σειρά των αγώνων για την ομάδα του:

«Στο φινάλε των αγώνων του ομίλου υποδεχόμαστε τη Ζενίτ, που ίσως να είναι αδιάφορη. Είναι πιθανό, επομένως, να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες».