Ο Ιβάν Σαββίδης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη Θεσσαλονίκη, τα…έχωσε σε παίκτες και προπονητή για τις – άνευ λόγου και αιτίας – αποβολές που τότε ήταν μόνο (και με τού Δώνη) τέσσερις.

Mετά και την ανώριμη στάση τού Χακόμπο στον αγώνα τού ΟΑΚΑ, που ανάγκσε τον ΠΑΟΚ να παίξει χωρίς αυτόν (έσωσε πολλά γκολ στη Ν. Σμύρνη και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, μια και η αγωνιστική του ποιότητα δεν αμφισβητείται από κανέναν) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σίγουρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα ετοιμάζει πιο δραστικά μέτρα.

Οι αποβολές στο… ΙΕΚ ΠΑΟΚ, μοιάζει με «επιδημία». Αν σε έναν αγώνα δεν αποβληθεί κάποιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα ή με απευθείας κόκκινη, αρχίζουν και μπαίνουν… ζιζάνια στη σκέψη των ιθυνόντων. «Λες κάτι να μην κάναμε καλά», αναρωτιούνται.

Οσο και να θέλουμε να διακωμωδήσουμε την ευκολία με την οποία οι παίκτες της ομάδας αποβάλλονται σε μια αναμέτρηση, το πρόβλημα δε λύνεται.

Αντιθέτως, σε έναν ΠΑΟΚ με σημαντικά κενά στο ρόστερ του και με τις μεταγραφές δύο και τριών ποδοσφαιριστών να μοιάζουν κάτι παραπάνω από αναγκαίες για να μην χάσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα, το κακό που δημιουργείται δεν έχει να κάνει με έναν αγώνα. Παίρνει η μπάλα την ψυχολογία της ομάδας για αρκετό διάστημα…

Το κακό ξεκίνησε (αν κι όλες οι αποβολές δεν έχουν να κάνουν με χαζές αντιδράσεις παικτών) από το πρώτο παιχνίδι με την Ραπίντ στην Τούμπα. Ο Λάζαρ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ομάδα του τον στερήθηκε στο ματς της Βιέννης, όταν και ήρθε ο βαρύς αποκλεισμός με 3-0.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα κύλησαν ομαλά (σε ο, τι αφορά στις κόκκινες κάρτες) στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με Πανθρακικό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, όμως στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη χάθηκε η… μπάλα.

Ακόμα και ο καλύτερος ψυχολόγος θα έσκιζε το δίπλωμά του, αν μια ομάδα κέρδιζε με 4-1 και μέσα σε λίγα λεπτά αποβάλλονταν δύο παίκτες (Κατσικάς, Λόρενς) με απευθείας κόκκινες και ο προπονητής (μετά από επεισόδιο με τον διαιτητή στα αποδυτήρια) τιμωρούνταν με τρεις αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο του.

Υστερα ακολούθησε η άδικη κόκκινη τού Γλύκου στο Ηράκλειο, στο ματς με τον ΟΦΗ κι εκεί όπου ο Χακόμπο πήρε τη φανέλα τού βασικού στο… σπίτι του (λόγω των πολύ σταθερών του εμφανίσεων), έκανε την κουτουράδα του στο ματς με τον Παναθηναϊκό και πέταξε στο καλάθι των αχρήστων
τη σπουδαία παρουσία του (και σε αυτό το ματς).

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ ο Λόρενς συνέχισε το… βιολί του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κατέχοντας τα… σκήπτρα τού «βασιλιά των αποβολών» μαζί με τον Λάζαρ που μετά τον αγώνα με την Ραπίντ, αποβλήθηκε και στο παιχνίδι της Ν. Σμύρνης, μια και πέταξε πίσω (στην κερκίδα των γηπεδούχων) ένα μπουκάλι, ενώ η ομάδα του προηγούνταν με 0-2 και ήθελα ελάχιστα λεπτά για να λήξει το πρώτο ημίχρονο!

Τι πραγματικά φταίει; Μόνο ένας καλός ψυχολόγος μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση. Και στην Τούμπα χρειάζονται σίγουρα ψυχολόγο, με εξειδίκευση στον επαγγελματικό αθλητισμό…

Πηγή: sday.gr