Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός συναντήθηκε προχθές με τους διοικούντες τους «κόκκινους» και διαφώνησαν σε ορισμένα θέματα που απασχολούν την ομάδα (μεταγραφικό μπάτζετ), με αποτέλεσμα να προκύψει το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Είναι πολύ λυπηρό για μένα ότι δεν θα βρίσκομαι πλέον στην Λίβερπουλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο και τους παίκτες για τις προσπάθειες τους. Θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου όλες τις καλές στιγμές που πέρασα εδώ και την στήριξη του κόσμου. Είμαι υπερήφανος που υπήρξα προπονητής στην Λίβερπουλ και μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν θα είστε μόνοι ποτέ», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Μπενίτεθ, που πήγε στην Λίβερπουλ το 2004.

Το ερώτημα πλέον που απασχολεί όλους τους φιλάθλους της Λίβερπουλ είναι ποιος θα αναλάβει τα ηνία της;

Ο κορυφαίος Βρετανός bookmaker William Hill δεν δίστασε να θέσει πρώτο φαβορί τον Μάρτιν Ο’ Νιλ της Αστον Βίλα, με απόδοση 3,25, δεύτερο φαβορί προσφέρεται ο Ρόι Χόντγκσον στο 3,50, ενώ ο θρυλικός Κένι Νταγκλίς δίνεται στο 4,00. Στα μεγάλα αουτσάιντερ συγκαταλέγονται ο Γκους Χίντινκ (απόδοση 9,00), ο Σλάβεν Μπίλιτς (απόδοση 17,00), ο Μαρτσέλο Λίπι (απόδοση 26,00), ο Ντιντιέ Ντασάμπ (απόδοση 34,00), ο Σβεν Γκόραν Ερικσον (απόδοση 41,00) και ο Στιβ ΜακΛάρεν (απόδοση 51,00). Η μάχη της διαδοχής καλά κρατεί…