Με μαγική εμφάνιση κόντρα στον κάτοχο 16 τίτλων Grand Slam, Ρότζερ Φέντερερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-2 σετ και έκλεισε θέση στον τελικό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Σε ένα ματς το οποίο θα περάσει στην ιστορία, ο Σέρβος, Νο3 του κόσμου, επέστρεψε δύο φορές κόντρα στον Ελβετό, για πολλούς καλύτερο τενίστα όλων των εποχών.

Βρέθηκε να χάνει 1-0 και 2-1 σετ, όμως γύρισε την εις βάρος του κατάσταση έσωσε δύο match points στο τρίτο σετ στο 4-5 υπέρ του Ελβετού και με 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5 πέτυχε ίσως την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Στον τελικό του τέταρτου τουρνουά major της σεζόν, ο «Νόλε» θα βρει απέναντί του τον μοναδικό άνθρωπο που δεν έχει χάσει σετ στην διοργάνωση, τον matador, Ράφα Ναδάλ.

Ο Σέρβος στον τελικό, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 23.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα πρέπει εκτός από τον αριστερόχειρα Ισπανό να ξεπεράσει και την κούραση του αγώνα με τον Φέντερερ καθώς η καταπόνηση μετά από 3 ώρες και 44 λεπτά, σίγουρα δεν θα είναι μικρός παράγοντας.

Πηγή: gazzetta.gr