Ο κορμός των φετινών «βασιλικών μπλε» αποτελείται από πιτσιρίκια με ελάχιστες παραστάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχουν ζηλέψει τους… απέναντι. Δεν έχουν κόμπλεξ όμως να το παραδεχτούν. Ο Χουμπ Στέφενς το έχει πει ξεκάθαρα: «Η Ντόρτμουντ είναι το μοντέλο που θέλουμε να ακολουθήσουμε». Η Σάλκε θέλει να… ξεπατικώσει την Μπορούσια και για την ώρα το κάνει καλά. Τα τελευταία δύο χρόνια η πιτσιρικαρία των «βασιλικών μπλε» είναι μια παρέα και το βγάζει μέσα στο γήπεδο. Τη φετινή σεζόν δε, είναι όλοι τους στη βασική ενδεκάδα. Οι Χόλτμπι, Ματίπ, Ντράξλερ, Ούνερσταλ, αλλά και ο «δικός» μας Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ο κορμός της φετινής Σάλκε. Όλοι τους χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ και το πιθανότερο είναι να συμβεί και με τον Ολυμπιακό. Το καλό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως έχουν ελάχιστες παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μόλις 20 ετών, αλλά θεωρείται ήδη «παλιοσειρά» στη Σάλκε. Είναι ο μόνος από τους τέσσερις στόπερ των «βασιλικών μπλε» που δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Γνωρίζει από Τσάμπιονς Λιγκ (9 ματς), ήταν πρωταγωνιστής εξάλλου στην πορεία μέχρι τα ημιτελικά προ διετίας. Ο Κούλης είναι ο αρχηγός της… αγέλης των νέων.

ΝΤΡΑΞΛΕΡ
Είναι το next big thing του γερμανικού ποδοσφαίρου, περιζήτητος από όλες τις αθλητικές εταιρείες. Κοντά 1 εκατ. ευρώ πλήρωσε την αποκλειστικότητα η adidas. Μεγάλο του όνειρο να γίνει ο ηγέτης της Σάλκε. Εχει πάρει μυρωδιά από Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε συμμετοχές (6) ελάχιστων λεπτών. Περιμένει πώς και πώς…

ΜΑΤΙΠ
Ο πιο έμπειρος από όλους της νεαρής παρέας. Έντεκα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ έχει ο 21χρονος Καμερουνέζος σέντερ μπακ. Εν αντιθέσει με τον Κούλη βέβαια, ο Ματίπ έχει μείνει αρκετά στάσιμος σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του. Δεν παύει όμως να έχει όλο τον καιρό μπροστά του, ούτως ώστε να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος.

ΧΟΛΤΜΠΙ
Η ωριμότητα στο παιχνίδι του, ο τρόπος με τον οποίο κινείται στο γήπεδο σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν πρόκειται για παιδί 22 ετών, αλλά για ποδοσφαιριστή που έχει φάει το γήπεδο με το… κουτάλι. Δεν είναι έτσι όμως. Ο «εγκέφαλος» της Σάλκε, Λιούις Χόλτμπι, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ κατά το παρελθόν σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΟΥΝΕΡΣΤΑΛ
Παίζει από… ατύχημα. Ο 22χρονος γκολκίπερ είναι τρίτος στην ιεραρχία. Ο Φέρμαν κουβαλάει τραυματισμό από πέρυσι. Ο Χίλντεμπραντ ήρθε στα μισά της σεζόν για να προσδώσει ανταγωνισμό, αλλά φέτος πήρε τη φανέλα με το νούμερο 1, μέχρι που τραυματίστηκε κι αυτός. Ο ύψους 198 εκατοστών γκολκίπερ απέναντι στον Ολυμπιακό θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: sday.gr