Τα πλάνα του για δύο δύσκολες μάχες, αυτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αύριο στην Τούμπα (18:15) για την τρίτη αγωνιστική, αλλά κι εκείνη στην UEFA για την έφεση που θα κατατεθεί τη Δευτέρα, έχουν ετοιμάσει στον ΠΑΟΚ.

Οι Αρκάδες είναι εκ των ανταγωνιστών του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για το λόγο αυτό το κίνητρο για νίκη είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο Γιώργος Δώνης αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Γκαρσία, Σαλπιγγίδης και Βιβιάν, ενώ ενοχλήσεις μετά από ένα χτύπημα στο γλουτό έχει ο Ρομπέρ και πιθανώς να μείνει εκτός ενδεκάδας.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει βρει το σχήμα που θα παρατάξει. Άλλωστε οι επιλογές δεν είναι και πολλές. Ο Γλύκος θα είναι στο τέρμα, οι Κουμάλο και Κατσικάς στόπερ, με τον Έτο δεξιά και τον Λίνο αριστερά τους, Φωτάκης και Λάζαρ θα είναι τα κεντρικά χαφ, αριστερά θα παίξει-εφόσον είναι καλά-ο Ρομπέρ και δεξιά ο Γεωργιάδης, ενώ παρτενέρ του Αθανασιάδη στην επίθεση θα είναι ο Λόρενς. Εφόσον ο Ρομπέρ κριθεί ανέτοιμος, ίσως ο Λόρενς παίξει στο κέντρο και ο Γιάννου να περάσει στην επίθεση. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση στις 18:00.

Υπό το βλέμμα του Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης θα παρακολουθήσει από κοντά την αυριανή αναμέτρηση. Ο νέος μεγαλομέτοχος θέλει να δώσει το στίγμα πως είναι κοντά στην ομάδα, αλλά και να τονίσει τη σημασία της αναμέτρησης. Λεπτομέρειες για την άφιξή του δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως άλλωστε συνηθίζεται από την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία.

Δύσκολα τα πράγματα

Ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, τη μετακίνηση και τον έλεγχο των φιλοξενούμενων οπαδών, αλλά και την εισβολή των δικών του στον αγωνιστικό χώρο, επιρρίπτει η UEFA στον ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της τιμωρίας για τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης, που του εστάλη χθες. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα καταθέσουν τη Δευτέρα την έφεση, αλλά αντιλαμβάνονται πως οι πιθανότητες να «πέσει» η ποινή τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, του ευρωπαϊκού αποκλεισμού για ένα χρόνο με τριετή αναστολή, αλλά και του προστίμου 150.000 ευρώ, δεν είναι με το μέρος τους.

Ήδη χθες η UEFA απέρριψε την έφεση της Ραπίντ, που είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 75.000 ευρώ πρόστιμο. Πάντως οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν τη μάχη τους και σχεδιάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Αναμένεται να επιρρίψουν ατομικές ευθύνες στην αστυνομία και στους οπαδούς της Ραπίντ ως υποκινητές των επεισοδίων.

Πηγή: sport-fm