Την επιθυμία του να δει καλό ποδόσφαιρο και όχι κατ’ ανάγκη πολλά γκολ, εξέφρασε ο Τσέζαρε Πραντέλι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της παραμονής του αγώνα της εθνικής Ιταλίας με τη Μάλτα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να βρεθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του και να σταθεροποιηθεί η απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα.

Η πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας έφερε την Ιταλία αντιμέτωπη με τη Βουλγαρία. Η ισοπαλία με 2-2 δεν άφησε ικανοποιημένους τους Ιταλούς, που ομολόγησαν πως η απόδοσή τους ήταν κακή και πως θα μπορούσαν να χάσουν το παιχνίδι αυτό. Όλοι, πάντως, έδειχναν ήρεμοι, αφού το δεύτερο ματς είναι με αντίπαλο την αδύναμη Μάλτα και μάλιστα εντός έδρας.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, έκανε σαφές πως ο αγώνας με τη Μάλτα είναι μια καλή ευκαιρία για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο από τη «σκουάντρα ατζούρα». «Το ματς με τη Μάλτα πρέπει να είναι μια επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Θέλω κατοχή μπάλας και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Θέλω να παίξουμε σωστά και να ξαναβρούμε την αγωνιστική ταυτότητα που χάσαμε με τη Βουλγαρία», τόνισε με έμφαση ο Πραντέλι.

Το παιχνίδι αυτό προσφέρεται και για πολλά γκολ, που μπορεί στο τέλος να παίξουν το ρόλο τους στην πρόκριση. «Δεν με νοιάζει να βάλουμε πολλά γκολ. Η απόδοση με ενδιαφέρει. Και να μην ξεχνάτε πως η Μάλτα έχει κάνει βήματα προόδου, έπαψε να είναι η ομάδα που θα δεχτεί 10 τέρματα. Πρέπει να παίξουμε μεθοδικά, να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες και να νικήσουμε παίζοντας όμορφα. Αυτό ζητώ από τους παίκτες μου.»

Πηγή: sport-fm.gr