Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των ακαδημιών της Μίλαν έκανε ο Φιλίπο Ιντζάγκι. Ο πρώην, πια, παίκτης των «ροσονέρι» μίλησε στο ιταλικό συνδρομητικό κανάλι «Sky» και εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μπορεί να έφτασε στα 39 του, μπορεί να είχε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς, παρόλα αυτά ο Φιλίπο Ιντζάγκι είχε πολλές προτάσεις για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο ίδιος, όμως, αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή της απόσυρσης και έκανε δεκτή την πρόταση της Μίλαν να αναλάβει τις ακαδημίες της ομάδας.

Για τη νέα καριέρα που ανοίγεται μπροστά του, μίλησε στο ιταλικό «Sky». «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Έκανα αυτό που αγαπούσα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να σταματήσω να αγωνίζομαι. Ξεκινάω μια καινούργια πορεία με τη Μίλαν. Μου ήταν δύσκολο να φύγω μακριά από αυτή την ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Ήταν αληθινές ή επρόκειτο μόνο για φήμες; «Ακόμα και χτες έφτασε μια πολύ καλή προσφορά από την Αγγλία. Τόσο καλή που με έκανε να το ξανασκεφτώ αν πρέπει να σταματήσω. Οι δεσμοί μου, όμως, με τη Μίλαν είναι τόσο δυνατοί, που αποφάσισα να κάνω δεχτή την προσφορά τους. Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν. Ονειρευόμουν να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν και το πέτυχα, τώρα θέλω να το κερδίσω και σαν προπονητής.»

Για το τέλος ο «Σούπερ Πίπο» δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα στην Ιταλία. «Αγαπώ τόσο τη Μίλαν που δεν μπορούσα να με φανταστώ με άλλη φανέλα. Τώρα θα δώσω τα πάντα για αυτή την ομάδα από το καινούργιο πόστο μου», κατέληξε ο Ιντζάγκι.

Πηγή: sport-fm.gr