Υπό τα βλέμματα του Τιερί Ανρί, που πλέον αγωνίζεται στην ομάδα της Νέας Υόρκης και ήταν στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, οι ΗΠΑ νίκησαν άνετα την ελλιπή Γαλλία (86-55), αλλά δεν έπεισαν.

«Αν έπρεπε να μας βάλω ένα βαθμό σήμερα, θα μας έβαζα Β. Δεν παίξαμε άσχημα, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα», είπε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Τζέρι Κολάντζελο και με αυτές τις κουβέντες… τα είπε όλα.

Στο πρώτο σοβαρό της τεστ (ο αγώνας με την Κίνα είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα) ενόψει Μουντομπάσκετ η ομάδα που έχει στη διάθεσή του ο Μάικ Σιζέφσκι απέδειξε ένα πράγμα: ότι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα παρουσίαζε αν είχε στη διάθεσή του τους Κόμπε, ΛεΜπρόν, Ουέιντ, Χάουαρντ και την υπόλοιπη κομπανία.

Καλός παίκτης ο Τσόνσι Μπίλαπς, που ξεκίνησε ως βασικός σούτινγκ γκαρντ, σημείωσε 17 πόντους και αναδείχθηκε MVP του αγώνα, καλός ο Ρούντι Γκέι, που πέτυχε από τον πάγκο 19 πόντους, καλοί οι Κέβιν Ντούραντ, Ντέρικ Ρόουζ και Λαμάρ Όντομ, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να τα βγάλουν πέρα στην Τουρκία.

Πηγή: gazzetta.gr

Εδώ απέναντι στους Γάλλους, που δεν έχουν ούτε Πάρκερ ούτε Νοά ούτε Μικαέλ Πιετρίς ούτε Μπομπουά, τα βρήκαν μπαστούνια. Ισόπαλοι 16-16 ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο, μπροστά μόλις με 9 πόντους ήταν στο ημίχρονο (39-30) και χρειάστηκε ένα σερί 16-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου για να ξεφύγουν και να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους. Την ίδια στιγμή από τη Γαλλία μόνο ο Μπορίς Ντιό προσπαθούσε (15π.), αλλά δεν είχε ανάλογη συμπαράσταση από τους υπόλοιπους.

“Κόπηκαν” δύο
Πριν από τον αγώνα ο Μάικ Σιζέφσκι “έκοψε” δύο ακόμα παίκτες από την ομάδα. Ο Τζαβάλ Μακ Γκι των Ουίζαρντς και ο Τζεφ Γκριν δεν θα συνεχίσουν την προετοιμασία κι έτσι η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ έμεινε με 13 παίκτες, οι οποίοι θα έρθουν στην Ευρώπη για τα τελευταία φιλικά στην Ισπανία και την Ελλάδα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.