Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει τη συμμετοχή της ρωσικής εθνικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, προκάλεσε την έντονη κριτική της εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τι έχουμε υποφέρει από τους «συνεργάτες» μας. Δεν μπορούν όμως να μας αποπέμψουν. Δεν το μπόρεσαν ούτε με τη βοήθεια ενός παγκόσμιου πολέμου, ούτε με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ούτε με τις κυρώσεις… Πάντα επιβιώνουμε», έγραψε στα social media η Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία διοργάνωσε πραγματικά τέλειους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα αθλήματα έχουν εξελιχθεί σε μία εθνική ιδέα η οποία υλοποιείται σε δεκάδες χιλιάδες παιδικά αθλητικά σωματεία και σχολεία, στα σύγχρονα στάδια και στην προσπάθεια των ανθρώπων να είναι σωματικά υγιείς», προσέθεσε επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η ΔΟΕ ανακοίνωσε την απόφαση της να απαγορεύσει στη ρωσική εθνική ομάδα να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Σότσι, στη Ρωσία δηλαδή, για πολλαπλές παραβάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ. Εξαιρεί, ωστόσο, τους Ρώσους αθλητές που δεν έχουν κατηγορηθεί και οι οποίοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι αθλητές υπό τη σημαία της ΔΟΕ.