Με ανάμεικτα συναισθήματα βρίσκει τους «αιώνιους» η επόμενη μέρα του μεταξύ τους ντέρμπι. Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για τη νίκη, αλλά προβληματισμός για την απώλεια της διαφοράς. Απογοήτευση στον Παναθηναϊκό για την ήττα και την κακή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, φωνές για τη διαιτησία, αλλά και πίστη πως θα δώσουν απαντήσεις σε Κύπελλο και τελικούς. Σε κάθε περίπτωση, η μάχη μόλις άρχισε και τα κρίσιμα ματς είναι αυτά που ακολουθούν…

Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται ο τελικός Κυπέλλου, εφόσον ασφαλώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάνουν το αναμενόμενο και επικρατήσουν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα σε νοκ άουτ ματς αυτή την εβδομάδα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στους τελικούς της Α1, ενώ υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο ραντεβού και στο Final 4 της Ευρωλίγκας, στα ημιτελικά ή ακόμη και στον τελικό!

Αν είχε και τη διαφορά…

Χαμόγελα για τη νίκη, αλλά και σκεπτικισμός για το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχές παιχνίδι η διαφορά ασφαλείας δεν αποδείχτηκε… τέτοια συνθέτουν το σκηνικό στις τάξεις του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό κατά διαστήματα μπάσκετ, αιφνιδίασαν τον Παναθηναϊκό με το πάθος, το καθαρό μυαλό και την ευστοχία τους, αλλά τα «νεκρά» διαστήματα δεν έλειψαν και πάλι. Κάτι η χαλάρωση, κάτι η αστοχία στις βολές και λίγο έλειψε να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η πολύ καλή εικόνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Πέρα από το προφανές κέρδος της νίκης, οι Πειραιώτες κρατούν την εξαιρετική ομαδική δουλειά στην άμυνα για τρία δεκάλεπτα (όπου δέχτηκαν 42 πόντους πριν τους 35 στην τέταρτη περίοδο), την εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη που περιόρισε τον Διαμαντίδη και πρόσφερε πολύτιμους πόντους, τις αρετές που έδειξε η ομάδα σε μία μέτρια βραδιά για τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την αυτοπεποίθηση που άντλησαν ότι «έχουν» τον Παναθηναϊκό εν όψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν ανάμεσά τους.

Σε ό,τι αφορά στις «φωνές» του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, από τον Ολυμπιακό απαντούν με δικά τους παράπονα. Αναφέρουν ότι οι διαιτητές ήταν ανεκτικοί στην τέταρτη περίοδο, διαμαρτύρονται για κάποια φάουλ που κέρδισαν οι «πράσινοι» σε εκείνο το διάστημα και όσον αφορά στην τελευταία φάση λένε πως από τη στιγμή που υπήρχε ξεκάθαρη απόφαση από διαιτητή πως ο Μπατίστ πατούσε γραμμή, δεν χρειαζόταν καν… επιβεβαίωση από την τηλεόραση.

Από τη στιγμή που δεν υπερκαλύφθηκε η διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ (74-70), ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο λάθους στις εναπομείνασες αγωνιστικές, αν θέλει να τερματίσει πρώτος και να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι αυτή της ερχόμενης Τετάρτης στη Ρόδο με τον τρίτο της βαθμολογίας Κολοσσό. Το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν Άρη, Ίκαρο, Πανιώνιο, Καβάλα εντός και ΚΑΟΔ και Ηλυσιακό εκτός έδρας.

«Στο χέρι μας είναι…»

Προβληματισμός για την κακή εμφάνιση της ομάδας στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, αλλά πίστη για ρεβάνς στις αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν με τον Ολυμπιακό υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. «Βραχυκύκλωσαν» από την καλή άμυνα των αντιπάλων, είχαν κακές επιλογές στην επίθεση και πολλές αδυναμίες στην άμυνα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φάνηκε να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Παρ’ όλα αυτά, ωστόσο, και παρότι βρέθηκαν ακόμη και στο -19, επέστρεψαν στο ματς κι έφτασαν να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τέλος. «Αφού κάναμε τόσο κακό ματς και χάσαμε με αυτόν τον τρόπο στο τέλος, αν είμαστε σοβαροί θα το πάρουμε το πρωτάθλημα, ακόμη και με μειονέκτημα έδρας. Το έχουμε ξανακάνει. Στο χέρι μας είναι», έλεγαν παίκτες των πρωταθλητών μετά τον αγώνα.

Δίχως να παραγνωρίζουν ότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η δέουσα στο μεγαλύτερο διάστημα, πολλά είναι τα παράπονα στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία. Οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στις πολλές τεχνικές ποινές που δέχτηκαν και ιδιαίτερα σε αυτή στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε-δικαίως πλην όμως άκομψα-για αντιαθλητικό φάουλ του Κάιλ Χάινς στον Ίαν Βουγιούκα έξι λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ στο 65-52. Για τη φάση αυτή ο μάνατζερ της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, επιτέθηκε φραστικά στον Σπύρο Γκόντα κατηγορώντας τον για αλλοίωση αποτελέσματος. Αναφορικά με την τελευταία φάση του ματς, στον Παναθηναϊκό δεν διαφωνούν για το προφανές-ότι δηλαδή ο Μάικ Μπατίστ πατούσε τη γραμμή-αλλά ισχυρίζονται πως ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε φάουλ στον Αμερικανό, ενώ προσθέτουν πως οι διαιτητές έπρεπε να κάνουν χρήση του instant replay (όπως τους επιτρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο κανονισμός) για να δουν αν ο Μπατίστ πατούσε τη γραμμή και να μη ρωτούν την… κρατική τηλεόραση.

Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μπροστά. Καλείται να επικρατήσει σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια του στην Α1, με Καβάλα, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Κολοσσό εντός και Ηλυσιακό, Μαρούσι, Περιστέρι και Πανιώνιο εκτός έδρας, περιμένοντας στραβοπάτημα του Ολυμπιακού για να πάρει την πρωτιά. Αλλά κι αν αυτό δεν έρθει, στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχει πίστη για έναν ακόμη τίτλο με μπρέικ στο ΣΕΦ. Όπως την περασμένη σεζόν, αλλά και πριν τρία χρόνια…

Πηγή: sport-fm.gr