Κανένα γκολ δεν έχει δεχθεί τη φετινή σεζόν ο Ορέστης Καρνέζης, στον οποίο πέρυσι είχε ασκηθεί σκληρή κριτική για την απόδοσή του.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει παίξει σε επτά αγώνες και δεν έχει παραβιαστεί η εστία του Παναθηναϊκού.

Ποιες οι επιδόσεις του Μέγιερι και του Οικονομόπουλου που κυνηγάει.

Πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ και στους δύο γύρους του πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ!

50 κίτρινες μοιράστηκαν στην 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές!

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 19ης αγωνιστικής

Κανένα γκολ δεν έχει δεχθεί τη φετινή σεζόν ο Ορέστης Καρνέζης, στον οποίο πέρυσι είχε ασκηθεί σκληρή κριτική για την απόδοσή του. Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει παίξει σε επτά αγώνες και δεν έχει παραβιαστεί η εστία του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ο Καρνέζης έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του «τριφυλλιού» για 632 λεπτά συμμετοχής και απειλεί το φετινό ρεκόρ του Μπάλας Μέγιερι (715′), όπως και καλύτερη επίδοση όλων των εποχών του Τάκη Οικονομόπουλου (1.088′) τη σεζόν 1964/65. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» δεν είχε δεθχεί γκολ ούτε στους αγώνες Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα (1-0) και τον Πανιώνιο (0-0 στα 120′), αλλά ούτε και στον προπέρσινο αγώνα στα Γιάννενα, στο ντεμπούτο του σε αγώνα κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος!

Σημαντικό ρόλο θα παίξει για τον Πανιώνιο η έδρα του στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» έχουν πάρει τρία συνεχόμενα «τρίποντα» στην έδρα τους, χωρίς μάλιστα να παραβιαστεί η εστία τους (2-0 τον Αστέρα, 1-0 τον Παναιτωλικό, 2-0 την Κέρκυρα). Κάτι ανάλογο είχε συμβεί για τελευταία φορά τη σεζόν 2008-09, όταν το σερί είχε αρχίσει πάλι με νίκη επί του Αστέρα (3-0)! Ακολούθησαν το 2-0 επί του Πανσερραϊκού και το 3-0 επί του Πανθρακικού.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2004 ήταν η τελευταία νίκη του Άγγελου Αναστασιάδη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τότε, όμως, είχε νικήσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ την Κέρκυρα 1-0 και στη συνέχεια ήρθε η ήττα από τον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Κύπρου. Φέτος με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε έξι αγώνες, έχοντας πάρει μόνο έναν βαθμό.

Την υπ’ αριθμόν 200 συμμετοχή του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα συμπλήρωσε ο Βλάσης Καζάκης. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Ξάνθης μετράει 138 εμφανίσεις στην Α’ και 62 στη Β’ Εθνική, έχοντας πετύχει συνολικά 21 γκολ στην καριέρα του. Το ντεμπούτο του 29χρονου παίκτη ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2003, στον αγώνα Ξάνθη – Προοδευτική 1-0.

Την καλή παράδοση που έχει με τον Παναιτωλικό συνέχισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έμεινε για ένατο σερί παιχνίδι αήττητοι ανεξαρτήτου έδρας. Η τελευταία ήττα των Ηπειρωτών ήταν στις 4 Οκτωβρίου 1998 στο Αγρίνιο για τη Β’ Εθνική. Μάλιστα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ και στους δύο γύρους του πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να παραβιαστεί η εστία του. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο ματς στην Τούμπα οι Θεσσαλονικείς είχαν νικήσει με σκορ 3-0 και χθες το ματς έληξε 0-2 στο ΟΑΚΑ. Πάντως, οι «ασπρόμαυροι» είχαν καταφέρει να νικήσουν και στους δύο αγώνες τη σεζόν 1982/83, με τα σκορ να είναι 5-0 εντός και 3-1 εκτός.

Την ίδια ώρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει καταφέρει άλλες τέσσερις φορές να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και στα δύο ματς της σεζόν. Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη το 2006-07 (2-0, 0-0), το 1975-76 (1-0, 0-0), το 1973-74 (3-0, 0-0) και το 1972-73 (0-0, 2-0).

Καταστροφικός αποδεικνύεται τα τελευταία δύο χρόνια ο Ιανουάριος για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, φέτος η «Ένωση» δεν έχει πετύχει καμία εντός έδρας νίκη (0-0 με Δόξα, 1-1 με Ξάνθη, 0-2 από ΠΑΟΚ χθες) και θυμίζει τα περσινά, όταν είχε κολλήσει στο «μηδέν» (0-0) με την Κέρκυρα και διασύρθηκε με 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κόντρα στις πιθανότητές του ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να φύγει για ακόμη μία χρονιά με το «διπλό» από την έδρα του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες είχαν 11 σερί ματς εντός έδρας αήττητοι (από το 1-2 από τον Πανιώνιο στις 5/3/2011) και οι Αρκάδες είχαν πάρει μόλις έναν βαθμό σε εννιά παιχνίδια. Οι «κυανοκίτρινοι» μετρούν δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στο Περιστέρι και δεν ποτέ δεν έχει παραβιαστεί η εστία τους.

Τις 300 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Ανέστης Αγρίτης. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Κέρκυρας έχει 170 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 98 στη Β’ και 32 στη Β’ Γερμανίας. Η παρθενική εμφάνιση του 31χρονου παίκτη ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 2000, στη νίκη (2-1) του Αιγάλεω στην έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τη 18η σερί νίκη του επί της Δόξας (εντός και εκτός) πέτυχε ο Παναθηναϊκός.

50 κίτρινες μοιράστηκαν στην 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας! Επίσης, υπήρξαν τέσσερις αποβολές (σε παίκτες του Εργοτέλη δις, του Ατρομήτου και του Παναιτωλικού). Ωστόσο, μόνοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν τιμωρήθηκαν σε αυτή την αγωνιστική.

Πηγή: sportfm.gr