Ημέρα Ευρώπης η σημερινή για τους δύο «δικεφάλους», οι οποίοι… ρίχνονται στη μάχη του Basketball Champions League 2017-18. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ψάξουν τη νίκη, σε δύο δύσκολα τεστ, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη διοργάνωση. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στις 19:30 στο ΟΑΚΑ την Εστουδιάντες, ενώ οι «ασπρόμαυροι» φιλοξενούνται στις 21:00 από τη Λούντβιγκσμπουργκ στη Γερμανία.

Χωρίς «Λάρι» και Μάνι Χάρις

Η Ένωση έρχεται με φόρα από την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και τη νίκη στην πρεμιέρα της Basket League και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λαρεντζάκη και Χάρις, κάτι που σημαίνει ότι στο «2» θα χρησιμοποιηθούν κυρίως οι Μπάρλοου και Άτιτς, ενώ αναμένεται να δούμε και σχήματα με δύο πόιντ γκαρντ.

Όσο για τους Ισπανούς, διαθέτουν ένα καλό ρόστερ, με παίκτες που έχουν εμπειρία Ευρωλίγκας, όπως οι Κουκ, Μέντλι, Λάντεσμπεργκ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα

Όσον αφορά την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, και η τελευταία της προπόνηση πριν το ματς με τους Γερμανούς, είχε… θέματα. Ο Ζάρας έκανε και πάλι ατομικό, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που έχει από τον αγώνα με τον Προμηθέα. Ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα έβγαλε και ο Κόνιαρης, που δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει σήμερα. Τέλος, ο Τρις αναγκάστηκε να κάνει ράμματα, διότι σκίστηκε το φρύδι του.

H Λούντβιγκσμπουργκ ξεκίνησε και συνεχίζει εντυπωσιακά στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ πολλά αναμένεται να στηρίξει στους Γουόλκαπ και Ουέμπστερ.

* Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης ξεκινάει αύριο την προσπάθειά του στη διοργάνωση, υποδεχόμενος στις 19:30 τη Ζιελόνα Γκόρα.