Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο 2012 έχει αρχίσει, με το πλάνο του Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι υπολογισμένο με μαθηματική ακρίβεια χρόνια πριν…

Το έχει… πρόγραμμα

Είναι γνωστό ότι πολλοί προπονητές προτιμούν παίκτες που γνωρίζουν καλά, με τον Βάσκο τεχνικό να μην πηγαίνει πίσω και ο Κάρλος Καμενί να είναι μέσα στην… πολιτική του. Η θέση του τερματοφύλακα είναι αυτή που… καίει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν είναι και ο μόνος. Το γεγονός ότι προέρχεται από την Εσπανιόλ και μάλιστα από τότε που βρισκόταν ο Βαλβέρβε εκεί δεν μπορεί να είναι τυχαίο με βάση και το παρελθόν των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού.

Δεν είναι μόνο ο Καμενί

Ο Καμενί δεν είναι η πρώτη φορά που «παίζει» για τα δοκάρια των Πειραιωτών. Είχε ακουστεί δυνατά και το 2008 την πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε στο λιμάνι. Ωστόσο, δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του, όπως φαίνεται ότι ούτε τώρα προχωράει, με τα ρεπορτάζ από την Ισπανία να κάνουν λόγο πως οδεύει προς Μάλαγα.

Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν ο μόνος πρώην ποδοσφαιριστής του Βάσκου ανά τα χρόνια που ο τελευταίος είχε στη λίστα του και είχε βγει προς τα έξω έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είναι εσχάτως και ο επιθετικός που είχε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άριτς Αντούριθ, ενώ είναι και πολλοί άλλοι. Κάποιοι αποκτήθηκαν, κάποιοι όχι…

Το χρονολόγιο μιας μεταγραφής του Βαλβέρδε…

Ο Βαλβέρδε βρέθηκε από το 2003 μέχρι το 2006 ως πρώτος προπονητής στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Εκεί… γνώρισε τους τωρινούς του άσους, Φρανσίσκο Γέστε και Πάμπλο Ορμπάιθ, οι οποίοι αποκτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα ο πρώτος έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, όπως και ο Άριτς Αντούριθ, όπως προαναφέρθηκε.

Από το 2006 έως το 2008 ήταν στην Εσπανιόλ. Εκεί συνάντησε τους Μοϊσές Ουρτάδο, Άλμπερτ Ριέρα, οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, άσχετα αν απογοήτευσαν, ενώ είχαν ακουστεί και την πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Ταμούδο, Λουίς Γκαρσία –όχι αυτός που πήγε στον Παναθηναϊκό-, Νενέ, Κορομίνας και Ντε Λα Πένια έμειναν στις φήμες αρκετές μεταγραφικές περιόδους.

Μετά τη φυγή του από τον Ολυμπιακό το 2009, του δόθηκε η ευκαιρία να πάει σε μεγάλη ισπανική ομάδα, τη Βιγιαρεάλ, όπου δεν κατάφερε να… στεριώσει, αλλά έφερε παίκτες και από εκεί με την επιστροφή του στον Πειραιά το 2010. Αριέλ Ιμπαγάσα και Νταβίντ Φουστέρ το καλοκαίρι του 2010 και Ιβάν Μαρκάνο το καλοκαίρι του 2011. Μάλιστα κατά την παραμονή του στο «κίτρινο υποβρύχιο» ήθελε τον Βασίλη Τοροσίδη που τον είχε στον Ολυμπιακό έναν χρόνο πριν!

Από τις… εξαιρέσεις

Στα αξιοσημείωτα η… πρόσληψη του Όσκαρ το 2008, που πιστώνεται στον Βαλβέρδε, ο οποίος γνώριζε τον ποδοσφαιριστή από την παρουσία του στην Πριμέρα Ντεβιζιόν με τη Ρεάλ Σαραγόσα, παρόλο που δεν είχαν συνεργαστεί σε κάποια ομάδα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έμεινε δύο χρόνια στο λιμάνι, αλλά στο σύνολο απογοήτευσε. Ωστόσο, ουδείς αλάθητος, ακόμα και ο Βάσκος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

Προ… Βαλβέρδε

Στο παρελθόν, υπήρξαν παίκτες στον Ολυμπιακό που συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με τον Βαλβέρδε. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Έρβιν Λέμενς που είχε περάσει και ένα… φεγγάρι από την Εσπανιόλ (2003-2005) και μετά από τον Ολυμπιακό (2005-2006) επί Τροντ Σόλιντ, χωρίς να συναντήσει τον Βαλβέρδε ούτε στους «ερυθρόλευκους», αλλά ούτε και στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Επίσης ο Ντιντιέ Ντομί δεν πρόλαβε τον Ισπανό προπονητή στην Εσπανιόλ, όπου πέρασε τη διετία 2004-2006, τον βρήκε, όμως, στον Πειραιά το 2008-2009 και μάλιστα είχε… αναστηθεί υπό τις οδηγίες του. Παρόλα αυτά αποχώρησε με τη δεύτερη θητεία του Βαλβέρδε το 2010.

Πηγή: Sday.gr