Με επιφυλακτικότητα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη για την αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ. Η έρευνα που γίνεται από τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του για το… ποιον του υποψηφίου επενδυτή καταλήγει σε ασάφειες και πληροφορίες που προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για τις δυνατότητές του να σηκώσει στις πλάτες του την «Ένωση», ακόμη και για τις πραγματικές του προθέσεις.

Επιχειρηματικοί κύκλοι στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, όπου φέρεται να δραστηριοποιείται ο Βασίλης Ξενιάδης, δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξή του. Αρκετές ασάφειες υπάρχουν και στο επίσημο βιογραφικό του, που είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά αδύνατο να διασταυρωθεί, καθώς σε αυτό δεν υπάρχουν αναφορές σε συγκεκριμένες εταιρείες. Οι πενήντα εταιρείες που αποτελούν τον όμιλο επιχειρήσεών του είναι αδύνατο να εντοπιστούν, ενώ βρίσκεται στη μαύρη λίστα της πετρελαϊκής εταιρείας «Hamilton Franks», επειδή φέρεται να υπογράφει συμβάσεις και να δίνει παραγγελίες για πλοία, αλλά να αδυνατεί στη συνέχεια να ολοκληρώσει τις συμφωνίες.

Μόνο από τα γραφεία του ομίλου Ξενιάδη στο Χονγκ Κονγκ ήταν δυνατό να αντληθούν πληροφορίες για τη δράση του. Ο Γουίλιαμ Γιου, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας σύμφωνα με όσα δήλωσε στη SportDay, δήλωσε ενήμερος για το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ και έκανε λόγο για δουλειές με την κυβέρνηση της Κίνας.

«Φυσικά και ξέρω για το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ», είπε και συνέχισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την προοπτική να μπούμε και στο ποδόσφαιρο και ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Θα υπάρξει επίσημη δήλωση από τον κ. Ξενιάδη. Μιλάω καθημερινά μαζί του και γνώριζα το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ». Στην ερώτησή με τι ασχολείται η εταιρεία, ο Γιου απάντησε: «Με εμπόριο, εισαγωγές, εξαγωγές, επενδύσεις, πετρέλαιο, χρυσό και πολύτιμα μεταλλεύματα. Κάνουμε δουλειές απευθείας με την κυβέρνηση της Κίνας. Είμαστε προμηθευτές της». Όσο για την οικονομική επιφάνεια του κ. Ξενιάδη, ο κ. Γιου δήλωσε: «Είναι έξυπνος, διορατικός, φιλόδοξος, καλλιεργημένος. Δεν μπορώ να σας πω για την οικονομική του επιφάνεια. Έχει πολλά λεφτά, πάντως».

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Ξενιάδης δηλώνει σίγουρος πως θα κάνει την ΠΑΕ ΑΕΚ δική του. Μάλιστα διαβεβαιώνει πως μέχρι την Πέμπτη θα βάλει 2,5-2,7 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη του συλλόγου και στη συνέχεια θα πάρει το 51% καταβάλλοντας άλλα 7,5-8 εκατ. ευρώ. Ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη και πως εφόσον αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ, θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θέμα της αποζημίωσης για τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της «Ένωσης», ενώ στα πλάνα του είναι να προχωρήσει τις διαδικασίες για το νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνδρομή του Γεράσιμου Έρτσου.

Ποια είναι η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε όλα αυτά; Στη διοίκηση θεωρούν πως αν βάλει τα 2,5 εκατ. ευρώ θα λύσει ένα μεγάλο μέρος από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, θα αποδείξει τις προθέσεις του και δεν θα έχει αποκτήσει πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου περισσότερο από το 20% της ΠΑΕ.

«Ανοικτό» των Αράβων
Οι επαφές του Σταύρου Αδαμίδη με τους άλλους υποψήφιους επενδυτές δεν έχουν σταματήσει. Μάλιστα από την ΠΑΕ επιμένουν πως πρόκειται για σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες. Ο Άραβας που εκπροσωπείται από τον Γιάννη Βλάχο φέρεται να έχει αναθέσει σε ιταλική εταιρεία τη σύνταξη μίας έκθεσης για τη λειτουργία της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ως τώρα κανένας έλεγχος. Σε ό,τι αφορά τα δύο funds με τα οποία συναντήθηκε στο Ντουμπάι ο Σταύρος Αδαμίδης, εξετάζουν τα στοιχεία που τους έχουν δοθεί για την ΠΑΕ και μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νεότερα για τις προθέσεις τους.

Έδειξε ενδεκάδα
Οι τιμωρίες και η ανετοιμότητα παικτών που προέρχονται από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού αναγκάζουν τον Νίκο Κωστένογλου να παρατάξει την ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές και στον αυριανό αγώνα με τη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ για τη 15η αγωνιστική. Εκτός πλάνων είναι λόγω καρτών οι Αραμπατζής, Μανωλάς, Καράμπελας και Λυμπερόπουλος, ο τραυματίας Γκούντγιονσεν, ενώ πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Δέλλας και Βάργκας, που μετρούν μόνο λίγες ημέρες προπονήσεων σε φουλ ρυθμούς. Το σχήμα που δοκιμάστηκε στη χθεσινή προπόνηση αποτελείτο από τους Κωνσταντόπουλο (γκολκίπερ), Κοντοέ, Κάλα (στόπερ), Αργυρίου (δεξί μπακ), Γεωργέα (αριστερό μπακ), Μάκο, Ρίκα (αμυντικά χαφ), Κάρλος (επιτελικός μέσος), Κλωναρίδη (αριστερό χαφ), Μπέλεκ (δεξί χαφ) και Σιαλμά (σέντερ φορ). Στη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής οι Γκερέιρο, Μπερνς και Λεονάρντο πέρασαν αντί των Κάρλος, Σιαλμά και Κλωναρίδη.

Πηγή: sportfm.gr