Η επιστροφή του Σέρβου καθυστερεί, με αποτέλεσμα ο Βαλβέρδε να σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην τον δηλώσει στο Europa League και να αναζητήσει άμεσα τον αντικαταστάτη του.

Η υπομονή και η κατανόηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών του Λιούμπομιρ Φέισα όπως όλα δείχνουν φτάνουν στο τέλος τους. Μαζί με το 2011 αναμένεται να περάσει στο παρελθόν και ο Σέρβος μέσος για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού που συνεχίζονται στο Europa League. Ο Βάσκος τεχνικός εντός των επόμενων ημερών θα μιλήσει με τον γιατρό της ομάδας για να πληροφορηθεί λεπτομερώς το πρόγραμμα αποθεραπείας του 23χρονου μέσου, τις προβλέψεις -εφόσον αυτό είναι εφικτό- για το άμεσο μέλλον του και θα πράξει αναλόγως. Για να φανταστείτε, σκέφτεται ακόμα και την απόκτηση άλλου παίκτη σε αυτήν τη θέση…

Αυτήν τη στιγμή οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί. Οι πόνοι στο δεξί του… γυάλινο γόνατο συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν και η ημερομηνία επιστροφής του στα γήπεδα από τα μέσα Γενάρη οδεύει προς το τέλος του μήνα. Ο Φέισα βρίσκεται ήδη έξι μήνες στην Ελλάδα και έχει προλάβει να τραυματιστεί πέντε φορές. Οσοι δηλαδή και οι αγώνες που έχει φορέσει σε επίσημο ματς την ερυθρόλευκη φανέλα. Η μια εξ αυτών μάλιστα ήταν μόλις για ένα λεπτό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Αρη…

Το ντεμπούτο του έγινε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μαρσέιγ, όπου πέρα από μια κούρσα από τα δεξιά και την ασίστ που πέρασε στον Μιραλάς, δεν έδειξε τίποτα σπουδαίο. Δυο εβδομάδες αργότερα «έβγαλε μάτια» στο Λονδίνο απέναντι στην Αρσεναλ. Κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον χώρο του κέντρου, έτρεχε αριστερά, δεξιά, έκοβε, «έραβε», έκανε τα πάντα όλα. Αυτό ήταν και το απόγειό του στην Ελλάδα και το μοναδικό του ενενηντάλεπτο. Κλήθηκε άμεσα στην Εθνική Σερβίας, όπου αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο φιλικό κόντρα στην Ιταλία. Στο πρωτάθλημα έπαιξε όλο και όλο ένα ματς, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού όπως είπαμε κόντρα στον Αρη πέρασε ως αλλαγή για καθυστέρηση στο τελευταίο λεπτό. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε δώσει το παρών και στη Γερμανία στο ματς με την Ντόρτμουντ.

Ιατρικώς, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν το καλοκαίρι αποκτούσαν τον Φέισα, γνώριζαν ότι δεν έπαιρναν και τον «iron man«. Όμως δεν περίμεναν και αυτήν την εξέλιξη, αφού είχαν τις διαβεβαιώσεις των ανθρώπων του, ότι ο Σέρβος έχει επανέλθει πλήρως και με συντηρητικό πρόγραμμα θα μπορούσε να βγάλει τη σεζόν.

Η κακή μέρα φάνηκε από την προετοιμασία. Στις 14 Ιουλίου στο Ζέεφελντ αποχωρεί από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Την επόμενη μέρα η διάγνωση κάνει λόγο για θλάση πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και να παίξει στο φιλικό με τον ΠΑΣ στις 13 Αυγούστου. Μια εβδομάδα αργότερα κάνει αισθητή την παρουσία του, σκοράροντας (2-2) στο φιλικό με την Ιντερ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου νιώθει ξανά ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο και μένει εκτός για δέκα μέρες. Λίγες μέρες αργότερα στις 7 Οκτωβρίου επέστρεψε τραυματίας (διάστρεμμα στον δεξί αστράγαλο) από το Βελιγράδι όπου είχε βρεθεί για το φιλικό της Εθνικής Σερβίας. Μένει εκτός περίπου τρεις εβδομάδες και επανεμφανίζεται στο ματς με την Ντόρτμουντ.

Στις 10 Νοεμβρίου στραβοπατάει τον αριστερό αστράγαλο. Μένει εκτός για μερικές μέρες και μόλις επιστρέφει στις 25 του ίδιου μήνα κοντράρει γόνατο με γόνατο. Αποχωρεί με πόνους στο… καταραμένο δεξί γόνατο. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τον… αποτελειώνουν. Μερική ρήξη έσω μηνίσκου και νέα επέμβαση στη Γερμανία. Αυτό είναι το χρονικό του στην Ελλάδα που προβληματίζει έντονα τον Βαλβέρδε και τον αναγκάζει να σκεφτεί να τον αφήσει εκτός Ευρώπης. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του. Θα το ρισκάρατε;

«ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ» …ΑΣΤΟΧΙΑ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε φέτος τρεις μεταγραφές από την πρώην Γιουγκοσλαβία και συγκεκριμένα την πρώην Σερβία-Μαυροβούνιο. Αποκτήθηκαν οι Φέισα, Κάταϊ και Γκρμπιτς και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει ικανοποιήσει για διαφορετικούς λόγους.

Ο Φέισα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, ο Γκρμπιτς όσες φορές αγωνίστηκε με τη φανέλα του Λεβαδειακού απογοήτευσε, ενώ ο Κάταϊ δεν έχει πάρει σχεδόν καμία ευκαιρία στον ΟΦΗ και για αυτόν τον λόγο αποχωρεί από εκεί.

Το δυσάρεστο για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι ότι και για τις τρεις μεταγραφές δαπανήθηκαν χρήματα προς τις ομάδες των ποδοσφαιριστών. Αυτό είναι που πονάει περισσότερο…

Πηγή: sday.gr