Ο βραχνάς του Κόπα Άφρικα για τους συλλόγους επιστρέφει, μιας και δεν είναι λίγες οι ομάδες που πλήττονται από τη διοργάνωση, αφού αναγκάζονται να χάσουν για σημαντικό διάστημα κάποιους από τους αστέρες τους. Το england365.gr σας παρουσιάζει τις απώλειες των ομάδων της πρώτης εξάδας της Πρέμιερ.

Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Άρσεναλ οι σύλλογοι που πλήττονται. Καμία αίσθηση η διοργάνωση σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ.

Η διοργάνωση ξεκινά 21 Ιανουαρίου, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να ενσωματωθούν στην αποστολή στις 7 Ιανουαρίου. Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται στις 1 Φεβρουαρίου. Οπότε για διάστημα 25 ημερών όλοι οι παίκτες θα λείπουν από τους συλλόγους. Τώρα οι μέρες μπορεί να γίνουν και 29 για όσους φτάσουν στα προημιτελικά, 36 μέρες για όσους πάνε ημιτελικό, μιας και αναγκαστικά θα παίξουν και στον τελικό ή στο μικρό τελικό της 12ης Φεβρουαρίου!

Αναλυτικά οι απουσίες ανά σύλλογο. Οι απουσίες θα οριστικοποιηθούν εφόσον οι παίκτες κληθούν στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας, κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα αναγκαστεί να προσαρμόσει τα πλάνα του χωρίς τον βασικό και αναντικατάστατο στη μεσαία γραμμή Γιάγια Τουρέ. Αν κληθεί και ο Κόλο η απουσία δεν θα είναι σημαντική, αφού έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Απώλειες

Κόλο Τουρέ – Ακτή Ελεφαντοστού
Γιάγια Τουρέ – Ακτή Ελεφαντοστού

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μάμε Ντιούφ είναι η μοναδική πιθανή απουσία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το νεαρό επιθετικό συνήθως να μην μπαίνει καν στην αποστολή των αγώνων, οπότε κανένας προβληματισμός για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Απώλεια

Μάμε Ντιούφ Σενεγάλη

Τσέλσι

Προβληματισμός για τον Αντρέ Βίλας Μπόας που χάνει το βασικό του σέντερ φορ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε πάρει φωτιά στα τελευταία παιχνίδια, όμως τώρα θα πρέπει να βγει από τη ναφθαλίνη και πάλι ο Φερνάντο Τόρες. Από εκεί και πέρα ο Καλού λογιζόταν μόνο ως αλλαγή και μάλιστα σποραδικά, αλλά σε συνδυασμό με την απουσία του Ντρογκμπά δεν παύει να είναι σημαντική η απουσία δύο εκ των επιθετικών της ομάδας. Ως αλλαγή αγωνιζόταν και ο Μίκελ ως πέμπτος μέσος για την τριάδα του κέντρου.

Απώλειες

Ντιντιέ Ντρογκμπά – Ακτή Ελεφαντοστού
Σαλομόν Καλού – Ακτή Ελεφαντοστού
Τζον Όμπι Μίκελ – Νιγηρία

Τότεναμ

Ούτε που θα καταλάβει την απουσία του αν κληθεί στην εθνική ο Χάρι Ρέντναπ. Ο Σουλεϊμάν Κουλιμπαλί απλά υπάρχει στο ρόστερ χωρίς να έχει πάρει συμμετοχή ακόμη.

Απώλεια

Σουλεϊμάν Κουλιμπαλί – Ακτή Ελεφαντοστού

Άρσεναλ

Ένα από τα βασικά γρανάζια της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας χάνει ο Αρσέν Βενγκέρ και ήδη σκέφτεται τον αντικαταστάτη του. Οι Ζερβίνιο αριστερά και Γουόλκοτ δεξιά, είχαν δέσει ιδανικά με τον «φουνταριστό» Φαν Πέρσι στην επιθετική τριπλέτα της ομάδας και ο πρώτος θα αφήσει πίσω του κενό. Κενό θα αφήσει και ο Μαρουάν Σαμάκ, αλλά στον πάγκο της ομάδας. Ο Μαροκινός είναι άλλωστε προς πώληση.

Απώλειες

Ζερβίνιο – Ακτή Ελεφαντοστού
Μαρουάν Σαμάκ – Μαρόκο

Λίβερπουλ

Καμία απολύτως ανησυχία για τον Κένι Νταλγκλίς. Ο Μεντί αν κληθεί στη Σενεγάλη καλώς να πάει και ευκαιρία να δείξει πράγματα, γιατί στη Λίβερπουλ ακόμη δεν έχει συμμετοχή ούτε για δείγμα.

Απώλεια

Εμάνουελ Μεντί – Σενεγάλη

Πηγή: england365.gr