Η ταυτότητα του υποψηφίου επενδυτή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναμένεται να γίνει γνωστή στη σημερινή κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο Σταύρος Αδαμίδης ενημέρωσε χθες το Νίκο Νοτιά για την ύπαρξη σοβαρής πρότασης, που όπως αναφέρει θα βγάλει την «Ένωση» από το αδιέξοδο. Η ταυτότητα του αγοραστή είναι γνωστή σε 2-3 άτομα, αλλά αναγκαστικά θα αποκαλυφθεί σήμερα. Η SportDay αναφέρει πως πρόκειται πιθανότατα για Άραβα, εκπρόσωπος του οποίου θα δώσει το «παρών» σήμερα στη γενική συνέλευση για να παρουσιάσει την πρόταση που αφορά την αγορά του 51% των μετοχών με ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ και βάζοντας άμεσα ρευστό για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της ομάδας. Το σχέδιο προβλέπει την παραμονή του Νίκου Νοτιά (σε ρόλο «συμπαίκτη»), αλλά και των Supporters. Εφόσον το θέμα προχωρήσει, η μεταβίβαση των μετοχών θα χρειαστεί περίπου 20 ημέρες για να προχωρήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν του προαναφερθέντος επενδυτή, υπάρχει ζωηρό αλλά όχι συγκεκριμένο ενδιαφέρον από Ρώσο επιχειρηματία, αλλά και ένα πιο σοβαρό από Έλληνα επενδυτή. Η «Κιτρινόμαυρη Ώρα των Εργαζομένων» κάνει λόγο για τον Βασίλη Σαραντίτη, τον 73χρονο άλλοτε υπουργό Εμπορίου, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, που διαθέτει δικηγορικό γραφείο και πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο μη επιβεβαιωμένης ταυτότητας Έλληνας ενδιαφερόμενος φέρεται να τηρεί στάση αναμονής και να θεωρεί πως ο Σταύρος Αδαμίδης ακολουθεί παιχνίδι τακτικής μιλώντας για πρόταση ξένου επενδυτή.

Η ώρα για απαντήσεις έφτασε… Περιθώρια για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν, καθώς τα χρέη συσσωρεύονται και ο Νίκος Νοτιάς δεν δείχνει διάθεση να σηκώσει μόνο του το βάρος των υποχρεώσεων.

Μετρά πληγές

Η ΑΕΚ γνώρισε μία ακόμη ήττα, την πέμπτη σε ισάριθμα ματς των ομίλων του Europa League, με 2-1 από την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα έχασε τον Φαμπιάν Βάργκας για τρεις εβδομάδες με θλάση. Δεδομένων των απουσιών του τιμωρημένου Μάκου και του επίσης τραυματία Καφέ, η «Ένωση» θα παραταχθεί με ελλιπές κέντρο απέναντι στην Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ (15:00). Ο Γεωργέας αναμένεται-μετά την καλή παρουσία του απέναντι στον Παναιτωλικό-να χρησιμοποιηθεί ξανά στο κέντρο, ενώ πιθανώς να παίξει ως δεύτερος μεσοαμυντικός ο Κάλα (υπάρχει και η λύση του Λαγού), αφού ο Γκέντσογλου παραμένει εκτός πλάνων με δική του επιθυμία. Εκτός μάχης παραμένουν και οι τραυματίες Λυμπερόπουλος και Γκούντγιονσεν.

Πηγή: sport-fm.gr